Άδωνις: «Μας κυβερνούν παλαβοί άνθρωποι»

O Έλληνας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Στον ενικό», χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση «τσίρκο Medrano» και συνέχισε λέγοντας πως «έχουμε κυβέρνηση παλαβών ανθρώπων».

 


Article featured image
Article featured image

Η ένταση κορυφώθηκε σε ερώτηση του κοινού για τον ΟΛΠ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη να ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει την τοπική οικονομία επιτυγχάνοντας μια καλή συμφωνία.



«Στο θέμα των διεθνών μεταφορών υπάρχει ενδιαφέρον από τους Κινέζους, επειδή η χώρα μας είναι μέρος της Ευρωζώνης, και με μια τέτοια επένδυση ο Πειραιάς θα αποτελέσει την πλήρη είσοδο των Κινέζων σε αυτή. Αυτό όμως θέλει προαπαιτούμενα, γιατί δεν θέλουμε να υπάρξει κινεζοποίηση των εργαζομένων», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο οποίος αναγκάστηκε να ανακαλέσει όταν ο κ. Χατζηνικολάου διευκρίνισε πως ο κατώτατος μισθός στην Κίνα είναι 650 ευρώ και με τέσσερις ώρες υπερωρία φτάνει τα 1.000 ευρώ, αναδιαμορφώνοντας την έκφρασή του σε «ελληνοποίηση των μισθών».



Συνέχισε μάλιστα διευκρινίζοντας πως «το θέμα του λιμένα είναι σύνθετο και μπορεί να συναρτηθεί με επιπλέον χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας εφόσον η Κίνα θα μπορούσε δυνητικά να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Δεν θέλουμε να τον ξεπουλήσουμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν ξεπουλάμε το λιμάνι. Είμαστε διαθέσιμοι να το δώσουμε με πολύ συγκεκριμένους όρους. Άλλωστε ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει πριν από μας», είπε ο κ. Φίλης.



Σε έντονους τόνους και με σωρεία χαρακτηρισμών, τους οποίους ανακάλεσε μετά από επισήμανση του κ. Χατζηνικολάου, ήρθε η απάντηση του κ. Γεωργιάδη. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «όταν ο Καραμανλής έφερε την Cosco, είχε ξεσηκωθεί το ΠΑΣΟΚ, όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την ιδιωτικοποίηση. Πέρυσι εγώ στη Βουλή, με τον κ. Δρίτσα, είχαμε μια ώρα σκοτωμό για το ίδιο θέμα. Αν διαφωνεί ακόμα ο κ. Δρίτσας, ας παραιτηθεί. Ο διαγωνισμός άλλωστε που γίνεται σήμερα για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν είναι της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία έδινε το 67% του λιμένα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το 51%. Αν δεν θέλετε να ξεπουλήσετε τον ΟΛΠ γιατί τον πουλάτε; Τι λέτε δηλαδή; Ελάτε να τον πάρετε και μετά τους πλακώνετε στο ξύλο; Σας λέω, εδώ μας κυβερνούν οι παλαβοί, έχουμε κυβέρνηση παλαβών ανθρώπων. Γίνεται ο κ. Λαφαζάνης να είναι ταυτόχρονα ο υπουργός που θα υλοποιήσει την ιδιωτικοποίηση και εκείνος που φωνάζει κατά της ιδιωτικοποίησης; Είστε τσίρκο Medrano, κύριοι, όχι κυβέρνηση. Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα. Δεν θέλετε να κάνετε ιδιωτικοποιήσεις, μην τις κάνετε. Αν θέλετε να τις κάνετε, υποστηρίξτε τες».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ