Τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο;

Το ενδεχόμενο να ετοιμαζόταν τρομοκρατικό κτύπημα σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων στην Κύπρο διερευνούν οι Αρχές Ασφαλείας, μετά τη σύλληψη 26χρονου Λιβάνιου, σε σχέση με την υπόθεση εντοπισμού δύο και πλέον τόνων νιτρικής αμμωνίας, σε διαμέρισμα, όπου διέμενε στη Λάρνακα.

 


Στέλεχος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ, με διασυνδέσεις με τον ανώτατο ηγέτη της στο Λίβανο, Χασάν Νασράλα, φέρεται να είναι ο σιιτικής καταγωγής Λιβάνιος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σ» η νιτρική αμμωνία επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών υψηλής ισχύος, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν σε τρομοκρατικά κτυπήματα στο εξωτερικό για την ανατίναξη κτιρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ξένες μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν εδώ και καιρό την ΚΥΠ, η οποία ακολούθως ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα της Αστυνομίας, για λόγους εθνικής ασφαλείας και δημοσίου συμφέροντος.


πηγη: sigmalive

Σχετικα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)

10 εικόνες που σύντομα δεν θα τις βλέπουμε στην Κύπρο

Οδηγοί αυτοκινήτων στη Λευκωσία: Οι μεγάλοι αχάριστοι

«Εθύμωσε που της είπα ότι επάρκαρε πάνω στη ράμπα»

«Μικρός έπαιζα με δεινόσαυρους και αυτοκινητάκια. Παρόλα αυτά είμαι ομοφυλόφιλος»