Έκλαψε τελικά ο αμίλητος και ανέκφραστος βομβιστής της Βοστώνης

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που έχει μείνει αμίλητος και ανέκφραστος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του για τις βόμβες στο μαραθώνιο της Βοστώνης, λύγισε και δάκρυσε μπροστά στις λίγες φράσεις που κατάφερε να πει h θεία του στο δικαστήριο.

 


Article featured image
Article featured image

Έχοντας ήδη κριθεί ένοχος ως μοναδικός εν ζωή κεντρικός δράστης των επιθέσεων, η δίκη σε βάρος του ολοκληρώνεται με την απόφαση για την ποινή -ισόβια χωρίς αναστολή ή καταδίκη σε θάνατο.

Ο 21χρονος Τσαρνάεφ έχει κρατήσει απαθή στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης και δεν έχει πάρει ποτέ το λόγο. Ερώτημα παραμένει εάν θα δεχθεί, ακόμη και στην τελική αγόρευση υπεράσπισης και εισαγγελίας στο κλείσιμο της δίκης, να μιλήσει.

Την Δευτέρα ωστόσο, το προσωπείο αυτό ράγισε.

Η αδελφή της μητέρας του, Πατιμάτ Σουλεϊμάνοβα, είχε κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης και εμφανίστηκε, με τη συνοδεία διερμηνέα, στο εδώλιο, μόλις λίγα μέτρα από τον Τσαρνάεφ.

Η γυναίκα δεν κατάφερε παρά να πει τα στοιχεία της πριν αρχίσει η ίδια να κλαίει, κάνοντας και τον 21χρονο να δακρύζει και να ανακάθεται ανήσυχα στην καρέκλα του. Ο δικαστής πρότεινε στην υπεράσπιση να διακόψει την κατάθεση της γυναίκας μέχρι να συνέλθει.

Ο Τζοχάρ και ο νεκρός αδελφός του Ταμερλάν θεωρούνται οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Η υπεράσπιση του Τζοχάρ είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια να αμφισβητήσει το ρόλο του στην επίθεση, αλλά έχει επικεντρώσει όλες της τις προσπάθειες στο να παρουσιάσει τον 21χρονο ως «δευτερεύοντα συνεργό» που είχε παραπλανηθεί και ριζοσπαστικοποιηθεί από τον μεγαλύτερο αδερφό του.

 

Πηγή σκίτσου: nytimes.com


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ