To 2016 η επίσημη διάθεση της κάσκας Oculus Rift

Αποτέλεσε μια από τις πιο ηχηρές και ακριβές εξαγορές στο χώρο της τεχνολογίας, στα τέλη του 2013, όταν το Facebook διέθεσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Oculus Rift.

 


Article featured image
Article featured image

Της εταιρείας που επανέφερε την εικονική πραγματικότητα για τα καλά, στο προσκήνιο.

Εξαγορά που υπήρξε αφορμή ώστε ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, να χαρακτηρίσει το Virtual Reality ως «το επόμενομο κεφάλαιο στο χώρο της πληροφορικής, μετά τα smartphones».

Ο Nate Mitchell, ο πρόεδρος της εταιρείας που κατασκευάζει τις κάσκες, ανακοίνωσε μέσω Twitter, ότι η πρώτη εμπορική βερσιόν του Oculus Rift, για το ευρύ καταναλωτικό κοινό, πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2016.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με τον Guardian, βάζει τέλος σε μια σειρά από φήμες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της πιο εξελιγμένης συσκευής Virtual Reality που απευθύνεται πρωταρχικά σε gamers, αλλά το τελευταίο διάστημα εταιρείες ιατρικής έρευνας και κινηματογραφικών παραγωγών έχουν ήδη δείξει τις θεαματικές της δυνατότητες και σε αυτούς τους τομείς.

Το επίσημο blog της Oculus Rift, επιβεβαιώνει την παραπάνω πληροφορία, αναφέροντας ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν την περίοδο των Χριστουγέννων.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ