Πίστα ποδηλασίας οι δρόμοι της Βουλής

Σε πίστα ποδηλασίας, θα μετατραπούν το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαΐου, οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Η Bikin’ Cyprus, σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας, διοργανώνουν το Nicosia Sprint Race, το οποίο θα διεξαχθεί στις οδούς Κινύρα, Νεχρού και Μουσείου, σε μια κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου.

Πρόκειται για αγώνα ταχύτητας ποδηλάτου, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν σχεδόν 100 αθλητές.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα βρίσκονται στην οδό Κινύρα.

Οι ποδηλάτες, θα κινούνται με κατεύθυνση τη γέφυρα του Πεδιαίου, ακολούθως αριστερά προς την οδό Νεχρού και αφού θα περνάνε τη Βουλή, θα συνεχίζουν αριστερά στην οδό Μουσείου και προς τον κυκλικό κόμβο του Μάρκου Δράκου, για την επιστροφή στην οδό Κινύρα.

Το Nicosia Sprint Race είναι αγώνας ταχύτητας, με τους αθλητές να τρέχουν την κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου για συνολικά 50 λεπτά.

Με την ολοκλήρωση του χρόνου, οι ποδηλάτες θα καλύψουν άλλους τρεις γύρους, πριν τερματίσουν. Νικητής του Sprint Race, θα αναδειχθεί ο αθλητής που θα καλύψει τους περισσότερους γύρους στο λιγότερο χρόνο.

Παράλληλα με τον αγώνα των 50 λεπτών+τρεις γύρους, κάθε 5ος γύρος του αγώνα θα χρονομετρείται ξεχωριστά με ειδική βαθμολόγηση ως γύρος-sprint.

Ο αθλητής με τους περισσότερους βαθμούς από τα sprint laps θα αναδειχθεί νικητής των Sprint Laps.

Στις 16.00 του Σαββάτου, θα δοθεί η εκκίνηση στην ανοικτή κατηγορία, ενώ στις 17.30 θα μπουν στη διαδρομή οι ποδηλάτες με άδεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Το κόστος συμμετοχής για την ανοικτή κατηγορία είναι 15 ευρώ και για τους ποδηλάτες με άδεια, 10 ευρώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ