Η Κύπρος αλλάζει τα φώτα της

Καλύτερα και φιλικότερα στο περιβάλλον φωτιστικά θα αποκτήσουν από το ερχόμενο φθινόπωρο οι δρόμοι της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Αντικατάσταση 56.000 φωτιστικών οδικού φωτισμού με ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά, σε 20 δήμους και κοινότητες της Κύπρου, προβλέπεται σε έργο που αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται τον Οκτώβριο του 2015.

Με βάση τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται να φτάσει στο 50%.

Η κατανάλωση ενέργειας για οδικό φωτισμό σε αυτές τις τοπικές αρχές αναμένεται να μειωθεί κατά 15.000 MWh ετησίως, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου 6.000 τόνους ετησίως.

Ο διαγωνισμός για τα φωτιστικά θα διενεργηθεί από το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, για λογαριασμό των 20 Τοπικών Αρχών.

Στόχος του έργου είναι επίσης η βελτίωση κατά τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, της ποιότητας φωτισμού στον οδικό φωτισμό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Σκύλος ούρησε σε αεροπλάνο, ο πιλότος έδωσε δύο επιλογές στους επιβάτες και έγινε viral

Article featured image

Πώς συνδέονται τα φιστίκια την υγεία του εγκεφάλου

Article featured image

Στα κατεστραμμένα κτίρια της Γάζας, το παρκούρ παραμένει μια πράξη ελευθερίας