Μα ακόμα μαζέφκετε πώματα;

«Αφού πετάσσουν τα!».

 


Article featured image
Article featured image

Όποιος περάσει από το γραφείο το τελευταίο διάστημα και δει το κουτί που έχουμε, βάζοντας όλοι τα πώματα που μαζεύουμε σπίτια μας, κάνει την ίδια απορία.

Ε ναι λοιπόν, ακόμα τα μαζεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί βάζουμε έστω ένα μικρό λιθαράκι στο να βοηθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας, που δουλεύουν σε εθελοντική βάση στον ελεύθερό τους χρόνο, άλλους συνάνθρωπούς μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Την ερχόμενη Τετάρτη θα παραδώσουμε ένα τροχοκάθισμα σε ένα παιδάκι 6 χρονών, στο Ζακάκι, το οποίο αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάθεται σε ξύλινο κάθισμα…».

Η κυρία Δέσπω από τον Σύνδεσμο Ενηλίκων Ασθενών και Φίλων με Νευρολογικές Παθήσεις «Ευ-ζω» μάς ενημερώνει σχετικά, απαντώντας στο τηλεφώνημά μας, ενώ βρίσκεται καθ’ οδόν για το μάζεμα πωμάτων από διάφορα σημεία της πόλης.

«Βρήκατε άκρη με τις φωτογραφίες κυρία Δέσπω, αυτές που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα στο Facebook και κάνουν τον κόσμο να αναρωτιέται κατά πόσο ο κόπος μας πάει στα σκουπίδια;».

 



«Να σας πω καταρχήν πως οι φωτογραφίες είναι παλιές. Βρήκαμε άκρη, ναι. Είναι από έναν σκουπιδότοπο κοντά στο χωριό Καπέδες. Δεν ξέρουμε ποιος και γιατί τα πέταξε εκεί. Σε συνεννόηση όμως με τον κοινοτάρχη πήραμε όσα ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ ορισμένα που ήταν σε άθλια κατάσταση, λόγω ακριβώς της μεγάλης χρονικής περιόδου που ήταν εκτεθειμένα εκεί, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε».

Λύπη για το μεμονωμένο περιστατικό εκφράζει και ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου, ενημερώνοντας μας παράλληλα πως θα συνεχίσουν να μαζεύουν πλαστικά πώματα για πάντα.

«Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης των πλαστικών πωμάτων συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, ενώ τώρα με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας έχουμε ξεκινήσει την συλλογή τους από τα Δημοτικά Σχολεία προάγοντας τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Λυπούμαστε πραγματικά για το ότι κάποιοι έχουν πετάξει στα σκουπίδια τις χιλιάδες πλαστικών πωμάτων που θα μπορούσαν να μετατραπούν μέσω της ανακύκλωσης σε χρήσιμα εργαλεία αυτοεξυπηρέτησης για τα άτομα με αναπηρίες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται σε άγνοια».

 

Οπότε, όχι, ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες κιόλας συνέβη τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, σίγουρα δεν μπορεί από το να μας αποτρέψει να συνεχίσουμε να βάζουμε το λιθαράκι μας.

 



Το κουτί με τα πώματα στο γραφείο



Καλό είναι να το ψάχνουμε λίγο πριν ξεκινήσουμε με τόση ευκολία να αναδημοσιεύουμε φωτογραφίες με αρνητικά σχόλια, κυρίως όταν αυτές μπορούν να πλήξουν, όπως στην προκειμένη, ένα ιερό σκοπό. Δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και είναι πολύ κρίμα.

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το που πραγματικά πηγαίνουν τα πώματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ