ΠτΔ: «Δημιουργούνται προοπτικές οριστικής λύσης»

Η παρούσα ηγεσία της τ/κ κοινότητας κατανοεί πως τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διασφαλίζονται, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι δημιουργούνται προοπτικές «ειρηνικής και οριστικής, αλλά και μιας λύσης, η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ε/κ, χωρίς παραγνωρίζονται εκείνες των Τ/κ».

 


Article featured image
Article featured image

«Πραγματικά αυτές τις μέρες, δημιουργείται η ελπίδα και προοπτική πλέον -και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση απ` όλους μας, επιτέλους- μιας ειρηνικής και οριστικής λύσης, αλλά και μιας λύσης η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ε/κ χωρίς παραγνωρίζονται εκείνες των Τ/κ», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο πλαίσιο ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

Όπως είπε, «η συντήρηση ή διατήρηση του στάτους κβο δεν είναι προς όφελος κανενός, αντίθετα θεμελιώνει ή τσιμεντώνει, αν θέλετε, τα τετελεσμένα».

«Τσιμεντώνει την κατοχή, τουρκοποιεί ακόμη περισσότερο τα κατεχόμενα εδάφη μας. Θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουμε την παρούσα ευκαιρία και να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, που θα μας επιτρέψουν μέσα από τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων, τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν μέσα από την κοινή συνεργασία, επιτέλους, να δώσουμε προοπτική και προκοπή στην πατρίδα μας», πρόσθεσε.

Παρατήρησε ακόμη πως «θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η καλή συνεργασία ή ο αλληλοσεβασμός είναι εκείνος, που θα δημιουργήσει τα θεμέλια της εμπιστοσύνης, αλλά και της προοπτικής για το μέλλον».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ