Βελτιώθηκε το πάρκινγκ στη Λευκωσία, λέει ο Δήμος

Ο Δήμος Λευκωσίας προσπαθεί να μας βοηθήσει να βρίσκουμε πάρκινγκ για τα αυτοκίνητά μας ευκολότερα και με άνεση.

 


Article featured image
Article featured image

Στην αναβάθμιση υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, στη μερική διαφοροποίηση των τελών στάθμευσης σε συγκεκριμένους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, ώστε να προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν ολιγόωρης στάθμευσης και στην παροχή αυξημένων διευκολύνσεων στους εργαζομένους και τους κατοίκους της περιοχής προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης στην πόλη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει συγκεκριμένα πως οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης Ντ` Αβίλα, Τρίπολι και οι δημοτικοί πολυώροφοι χώροι στάθμευσης Λήδρας – Αριάδνης και Φανερωμένης έχουν αναβαθμιστεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, ενώ στους πολυώροφους χώρους στάθμευσης έχουν πρόσφατα τοποθετηθεί νέοι ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Επίσης, σημειώνει πως στους συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης, από την 1η Ιουλίου 2015 θα ισχύουν μερικώς διαμορφωμένα τέλη, αφού για πρώτη φορά τα πρώτα 30 λεπτά στάθμευσης θα είναι δωρεάν, το τέλος στάθμευσης μέχρι 1 ώρα παραμένει στο € 1.00 και το τέλος στάθμευσης για 2 ώρες προσαρμόζεται στα € 2.00.

Παράλληλα, σε συνεργασία με ιδιοκτήτες, ο Δήμος έχει δημιουργήσει 400 νέες θέσεις στάθμευσης στην περιφέρεια του Αστικού Εμπορικού Κέντρου. Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στην οδό Κωστή Παλαμά – Βύρωνος (απέναντι από την Πρεσβεία της Ελλάδος), στην Λεωφόρο Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου (κοντά στη Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου), στην οδό Σιμωνίδου, στη γωνία των οδών Αλάσιας – Ζήνωνος Σώζου, Αγαπήνωρος, Πέντε Πηγαδίων, Χαράλαμπου Μούσκου και στην οδό Μάρκου Δράκου.

Στους χώρους στάθμευσης Σιμωνίδου, Αλάσιας – Ζήνωνος Σώζου, Αγαπήνωρος, Πέντε Πηγαδίων παρέχεται η δυνατότητα στάθμευσης μέχρι 12 ώρες με τέλος μόνο 2 ευρώ.

Επιπλέον, οι κάτοικοι και εργαζόμενοι σε περιοχές πλησίον των δημοτικών χώρων στάθμευσης έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν μηνιαία δελτία στάθμευσης για τους συγκεκριμένους χώρους με μειωμένο τέλος. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ