Η αναβάθμιση της Λεμεσού

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, μίλησε στο ΙnBusinessNews, για τα έργα που αναμένονται να ολοκληρωθούν στην πόλη.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως είπε ο δήμαρχος, το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη βρίσκεται στο 97% της ολοκλήρωσης του και αναμένεται ολοκλήρωση της φύτευσης και αντικατάστασης φυτών που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τα εγκαίνια του πάρκου θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την άφιξη στη πόλη της Λεμεσού αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, μετά και το πέρας των εργασιών τοποθέτησης εξοπλισμού.

Σημαντικό έργο και πολιτιστικός σταθμός θα αποτελέσει το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών στις Αποθήκες Παπαδάκη. Η συνολική δαπάνη φθάνει το 1.3 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2016. Στο κέντρο θα στεγάζονται εκθέσεις Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού εντός του 2015 θα αρχίσουν και δύο οδικά έργα με πιο σημαντικό την ενοποίηση του παραλιακού δρόμου με την λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Τραμ στη Λεμεσό;

Αναφορικά με τα σχέδια για τραμ στη Λευκωσία ο κ. Χρίστου δήλωσε πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα σχέδια για τη Λεμεσό. «Δεν πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν βιώσιμο στη Λεμεσό. Ο παραλιακός δρόμος δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον λωρίδα για το τραμ. Το δίκτυο των λεωφορείων καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ντόπιων και τουριστών».

Σκέψεις για θαλάσσιο ταξί

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, γίνονται σκέψεις για την εφαρμογή υπηρεσίας θαλάσσιων ταξί από ιδιώτες. Η διαδρομή θα αρχίζει από το νοτιοανατολικό άκρο της πόλης παρά το ξενοδοχείο Le Meridien και να φθάνει μέχρι και το νέο Λιμάνι ή ακόμη και μέχρι την παραλία του Ladies Miles.

Ο κ. Χρίστου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τουριστικό ρεύμα στην πόλη. «Στη Λεμεσό διαθέτουμε κυρίως ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και προσελκύουμε τουρίστες που πραγματοποιούν μεγαλύτερες δαπάνες σε σχέση με άλλους. Δεν υπάρχει προοπτική για μαζικό τουρισμό όπως η Πάφος που διαθέτει και διεθνές αεροδρόμιο ή η επαρχία Αμμοχώστου. Σημασία έχει το εισόδημα που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες. Στόχος η προσέλκυση καλύτερης ποιότητας τουριστικού ρεύματος».

«Η Λεμεσός βασίζεται κυρίως στη ρωσική αγορά. Έχουμε προχωρήσει και σε αδελφοποίηση με την Αγία Πετρούπολη για την ενδυνάμωση των σχέσεων μας. Ακόμη, το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε κατασκηνώσεις για παιδιά από τη Ρωσία», καταλήγει ο Δήμαρχος Λεμεσού.


inbusiness

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ