Ακατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής στην κυπριακή αγορά

Συμπλήρωμα διατροφής με την εμπορική επωνυμία Roxylean Super Concetrated Thermogenic Medi-Biological Weight Loss περιέχει τη μη επιτρεπόμενη φαρμακευτική ουσία Yohimbine, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

 


Article featured image
Article featured image

Χώρα προέλευσης του προϊόντος είναι οι ΗΠΑ και η παρτίδα φέρει τον αριθμό LOT 1312057 με γραμμικό κωδικό 851780002520. Το προϊόν έχει χρονική ένδειξη για λήξη του τον Ιανουάριο του 2017.

Όπως αναφέρεται, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, προέβησαν σε δειγματοληψία του προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους έχει επιβεβαιωθεί ότι περιέχει τη μη επιτρεπόμενη φαρμακευτική ουσία Yohimbine.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση /απόσυρσή του από την αγορά. Επιπρόσθετα, εναντίον της εταιρείας διανομής, ετοιμάζεται φάκελος δικογραφίας και θα ληφθούν μέτρα επιβολής.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν, καταλήγει η ανακοίνωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ