6 τρόποι για να γίνετε εξυπνότεροι

Με την καθημερινότητα να γεμίζει τους πιο πολλούς ανθρώπους με άγχος, τα προβλήματα συσσωρεύονται στο μυαλό και κυριαρχεί η κούραση.

 


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι αρχίζουν να ξεχνάνε, καθώς σκέφτονται τα θέματα που έχουν να λύσουν.

Καλό είναι, λοιπόν, σε όλη αυτή την τρέλα να γυμνάζουμε το μυαλό μας και να μην αφήνουμε τα προβλήματα να μας καταβάλουν.

Ετσι, πέρα από την βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου μπορούμε να οξύνουμε το μυαλό μας και να γίνουμε λίγο πιο έξυπνοι.

 

Γίνετε περίεργοι

Αν και κάποιοι λένε πως η περιέργεια σκοτώνει, μην τους ακούτε και συνεχίστε να ρωτάτε γι' αυτά που δεν ξέρετε. Αφήστε τις απορίες σας να σας οδηγήσουν σε κάτι που θεωρείται ενδιαφέρον και αγνοείτε.

 

Εξασκείτε το μυαλό σας με διάφορους τρόπους

Οι περισσότεροι από εμάς ασχολούμαστε με μια δραστηριότητα, την οποία και κάνουμε πολύ καλά. Προκαλέστε τον εαυτό σας να μάθει κάτι νέο και να το καταφέρετε εξίσου ικανοποιητικά. Επιλέξτε κάτι που θα θέλατε να μάθετε, π.χ. ένα μουσικό όργανο ή ένα θέμα που δεν είστε καλά, όπως τα μαθηματικά. Έτσι, το μυαλό σας θα μάθει να κάνει άλλες συνδέσεις.

 

Συναναστραφείτε με έξυπνους ανθρώπους

Δεν χρειάζεται να κάνετε παρέα με μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Ανοίξτε τους φιλικούς σας ορίζοντες και δεν θα βγείτε χαμένοι. Θα έρθετε σε επαφή με νέες νοοτροπίες και συνήθειες.

 

Διαβάστε

Μπορεί το διάβασμα να μην ήταν το αγαπημένο σας, όταν ήσασταν μικροί. Στα βιβλία ανοίγετε ένας νέος κόσμος με ιδέες και πληροφορίες. Το λεξικό είναι μία εξαιρετική ιδέα για να μαθαίνετε κάθε μέρα λέξεις και να εμπλουτίζετε το λεξιλόγιό σας.

 

Γίνετε επιλεκτικοί μην λέτε συνέχεια «ναι»

Δεν χρειάζεστε να αναλώνεστε από εδώ και από εκεί. Κάντε τις επιλογές σας με βάση τη διάθεση και τις προτιμήσεις σας. Με το να επιλέγετε σοφά μπορείτε να φτιάξετε στην οξυδέρκεια και την επιτυχία.

 

Γυμναστείτε και τρώτε υγιεινά

Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ωμέγα-3, ξηρούς καρπούς και φυτικές ίνες. Αποφύγετε τις λιπαρές τροφές καθώς κουράζουν τον εγκέφαλο σας και σας κάνουν πιο υποτονικούς.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ