Οι πρώτοι απόφοιτοι γιατροί στην Κύπρο!

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή αποφοίτησης ιατρών, που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Η τελετή, δεν είχε ένα επαρχιώτικο χαρακτήρα, αλλά ένα πολύ πιο κοσμοπολίτικο, διεθνή χαρακτήρα, όπως θα άρμοζε στον σύγχρονο κόσμο.

Κατ’ αρχήν στο πρόγραμμα αυτό συνεργάζονται τα Πανεπιστήμια Λευκωσίας και η Ιατρική Σχολή St. George’s του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Η συνεργασία των δύο ιδρυμάτων ξεκίνησε το 2011, με την δημιουργία Ιατρικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που άρχισε να προσφέρει στην Κύπρο το πρόγραμμα σπουδών του St. George’s – University of London.

Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική περίπτωση που το φημισμένο πανεπιστήμιο, αποδέχτηκε πρόσκληση δημιουργίας προγράμματος ιατρικής εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Σημαντικό μέρος της συμφωνίας ήταν το πρόγραμμα να τηρεί τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές με εκείνο του Λονδίνου, με κοινές εξετάσεις, που να οδηγούν στην απονομή του Πτυχίου Ιατρικής και Χειρουργικής (Bachelors in Medicine and Surgery – MBBS), του St. George. Και τα δύο προγράμματα αξιολογούνται από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συνεργασία στέφθηκε με επιτυχία από την πρώτη στιγμή, ελκύοντας φοιτητές από όλα τα σημεία του κόσμου. Χαρακτηριστικά, οι φετινοί πρώτοι απόφοιτοι, προέρχονται από 15 διαφορετικές χώρες, από όλες τις γωνιές του πλανήτη: ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ινδία – μέχρι την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία! Λόγω της φήμης του προγράμματος, οι απόφοιτοι έχουν ήδη εξασφαλίσει θέσεις σε νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Κέιμπριτζ, της Οξφόρδης και του Λονδίνου!

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία του γεγονότος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος Νίκος Αναστασιάδης, αποδέχθηκε να είναι ο κύριος ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος εξήρε το υψηλό επίπεδο της ιατρικής εκπαίδευσης που προσφέρεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πράγμα που όπως τόνισε, συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων της κυβέρνησης για ποιότητα στην ανώτατη εκπαίδευση.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ