Ένα «Καινοτόμο Γυμναστήριο» στη Λόφου από τον Αχιλλέα Κεντώνη

Μετατοπίζοντας την σκέψη και χρησιμοποιώντας την ήδη υπάρχουσα γνώση και εμπειρία μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους τρόπους εφεύρεσης και/ή επαν-εφεύρεσης.

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα του Καινοτόμου Γυμναστηρίου που θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Ξαρκής, στις 10 Ιουλίου, ο Αχιλλέας Κεντώνης.

 


Article featured image
Article featured image

Το Καινοτόμο Γυμναστήριο είναι ένα μείγμα δράσεων με βάση τις εικαστικές τέχνες το οποίο λειτουργεί μέσα στην κοινωνία σε τρεις πυλώνες.

• Καθοδήγηση

• Εντατικά Crash Courses

• Νέα Έργα / Ανάπτυξη Προϊόντων

Από πού προέρχονται οι καλές ιδέες και πώς επιβιώνουν; Ένας πιο σύντομος δρόμος για startups.

Το εργαστήρι αυτό είναι ένας συνδυασμός των τριών πυλώνων που φαίνονται πιο πάνω. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να επιταχύνουν τη διαδικασία και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους αποτυχίας για τους στόχους και τις ιδέες τους.

Επιλεξιμότητα:

(Mέγιστος αριθμός 12 άτομα)

Για άτομα τα οποία είναι αποφασισμένα ή σχεδιάζουν να αναπτύξουν ή να επενδύσουν σε κάτι νέο υπό τη μορφή startup ή ως ιδέα, με μια δόση περιέργειας και περιπετειώδες μυαλό, που δεν έχουν όμως ακόμα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους.

*Aυτή η δραστηριότητα θα αποτελεί μέρος των επαγγελματικών εργαστηρίων του Ξαρκής. Η τιμή συμμετοχής θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

 



Βιογραφικό Εκπαιδευτικού | Αχιλλέας Κεντώνης

Διεπιστημονικός Καλλιτέχνης / Εκπαιδευτής Καινοτομίας / Μηχανολόγος

Ο Αχιλλέας Κεντώνης σπούδασε Μηχανολογία, Φυσική και Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αλαμπάμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στο Universidad de Castilla la Mancha, στην Ισπανία ενώ έχει επίσης εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης για καινοτομία στο MIT (Massachusetts Institute of Technology), στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Ως ερευνητής / επιστήμονας συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα της NASA, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Είναι ο συν-ιδρυτής του Ιδρύματος ARTos, ενός χώρου ο οποίος είναι αφιερωμένος στις Τέχνες, τις Επιστήμες και την καινοτόμο δημιουργικότητα. Είναι επίσης ο ιδρυτής του Καινοτόμου Γυμναστηρίου.

 

Δείτε ΕΔΩ μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξη του Αχιλλέα Κεντώνη στη CITY, μέσω της οποίας μοιράζεται μαζί μας πολλά και ενδιαφέροντα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ