Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε μου είπε πως θέλει Grexit

Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και ελπίζει σε δικαίωση.

 


Article featured image
Article featured image

Υπό τον τίτλο «Το σχέδιο του Δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη: Το εγκρίνουν οι Ευρωπαίοι;» ανέβασε περίληψη του άρθρου του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στην Die Zeit.

Όπως αναφέρει, 5 μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup δεν είχαν ποτέ πιθανότητα επιτυχίας.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Καταδικασμένες να οδηγήσουν σε αδιέξοδο, ο σκοπός τους ήταν να προλειάνουν το έδαφος για ότι o Σόιμπλε είχε αποφασίσει πως ήταν η «βέλτιστη» λύση πολύ πριν από την εκλογή της κυβέρνησής μας: Ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από τη ζώνη του ευρώ, προκειμένου να πειθαρχήσει τα κράτη-μέλη που αντιστέκονται, ήταν το πολύ συγκεκριμένο σχέδιό του για την αναδιάρθρωση της ζώνης του ευρώ.

Αυτό δεν είναι θεωρία.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι το Grexit είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου Δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη;

Επειδή μου το είπε!

Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως Έλληνας πολιτικός που επικρίνει το γερμανικό Τύπο για την δυσφήμιση των λογικών προτάσεών μας, για την άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, για την άκρως πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προκαλέσει ασφυξία στν κυβέρνησή μας, για την απόφαση της Ευρωομάδας να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως για να κλείσει τις τράπεζες μας.

Έγραψα αυτό το άρθρο ως Ευρωπαίος, παρατηρώντας το ξεδίπλωμα ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την Ευρώπη – το Σχέδιο του Δρ. Σόιμπλε.

Και θέτω ένα απλό ερώτημα στους πληροφορημένους αναγνώστες της Die Zeit:

Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνετε;

Πιστεύετε ότι αυτό το σχέδιο είναι καλό για την Ευρώπη;»


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ