Οι ελέφαντες που δροσίζονται στην πισίνα

 Η λογική λέει πως όλα τα ζώα πρέπει να ζούνε στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι έγκλειστα σε ζωολογικούς κήπους, κλουβιά, τσίρκα κλπ.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν γράφουμε αυτό το άρθρο για να αλλάξουμε τον κόσμο και ούτε πιστεύουμε πως υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ποτέ ο κόσμος και να γίνει όπως τον φανταζόμαστε. Τουλάχιστον, όμως, αξίζει να αναδεικνύουμε τα καλά παραδείγματα έτσι ώστε να δίνουμε κίνητρα και σε άλλους να πράττουν αναλόγως.

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε ότι καταφθάνουν στην Κύπρο άγρια ζώα έτσι ώστε να φιλοξενηθούν σε πάρκα σε διάφορα σημεία του νησιού. Δεν πήγαμε ακόμα να επισκεφτούμε κάποιο από αυτά για να δούμε σε τι συνθήκες ζούνε οι ελέφαντες, οι τίγρεις και τα λιοντάρια, σκεφτόμαστε μόνο πόσο θα δυσανασχετούν και θα νοιώθουν δυσφορία αυτές τις μέρες όπου ο υδράργυρος έχει εκτιναχθεί στους 40κάτι βαθμούς υπό σκιά και η υγρασία τσακίζει κόκαλα.

Αφορμή για το άρθρο αποτέλεσε ένα βίντεο που μας δείχνει ότι ένας ζωολογικός κήπος στην Ιαπωνία έχει φτιάξει μια 65 μέτρων πισίνα, τόσο για να δροσίζονται οι ελέφαντες όσο και για να… ανακουφίζονται οι επισκέπτες παρακολουθώντας τα συμπαθή αυτά ζώα, αν μη τι άλλο, να απολαμβάνουν το κολύμπι τους.

 



Βέβαια, ο ελέφαντας της κεντρικής φωτογραφίες δεν κολυμπάει σε πισίνα αλλά στην άπλα του ωκεανού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ