«Ναι» στα μέτρα από την ιστορική Ολομέλεια

Η ονομαστική ψηφοφορία της κρίσιμης Ολομέλειας στη Βουλή ξεκίνησε τελικά λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

 


Article featured image
Article featured image

Με υπερ-κατεπείγουσα διαδικασία, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν προέδρευσε τελικά στην κρίσιμη Ολομέλεια, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ενός τρίτου προγράμματος.

Έντονη ήταν η κριτική από την αντιπολίτευση για την απουσία του πρωθυπουργού από τη συνεδρίαση, ενώ τα μέλη της κυβέρνησης που έλαβαν τον λόγο παραδέχθηκαν ότι τα μέτρα είναι σκληρά, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα να λέει χαρακτηριστικά πως «δεν υποστηρίζω το περιεχόμενο της συμφωνίας, αλλά τη ψήφισή της» και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει πως «δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, ξέρω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως μίλησε στο τέλος της συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί το αντίθετο.

Αναλυτικά οι ψήφοι των βουλευτών:

ΝΑΙ: 229

ΟΧΙ: 64

ΠΑΡΩΝ: 6

Από τον ΣΥΡΙΖΑ «όχι» ψήφισαν, μεταξύ άλλων, οι Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Ελένη Σωτηρίου, Σταθάς Ιωάννης, Σκούμας Δημήτριος, Θωμάς Κότσιος, Κων/νος Λαπαβίτσας, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Σ. Λεουτσάκος.

Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χάνει 39 βουλευτές:

32 ΟΧΙ

6 ΠΑΡΩΝ

1 ΑΠΩN


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ