Πλοιοκτήτες από Ελλάδα βολιδοσκοπούν Κύπρο

Ελλαδίτες πλοιοκτήτες και ελληνικές εταιρίες πλοιοδιαχείρισης σκέφτονται να μεταφερθούν στην Κύπρο. 


Article featured image
Article featured image

Βολιδοσκοπήσεις για ενδεχόμενη μεταφορά της έδρας τους στην Κύπρο διεξάγουν Ελλαδίτες πλοιοκτήτες και ελληνικές εταιρείες πλοιοδιαχείρισης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ελληνικές εταιρίες υποβάλουν σε εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών και σε ναυτιλιακούς φορείς ερωτήσεις για φορολογικά ζητήματα αλλά και για το ευρύτερο διοικητικό σύστημα που σχετίζεται με τη ναυτιλία.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, εντάσσοντας τις όλες επαφές στο πλαίσιο του ανοικτού κυπριακού νηολογίου.

«Ενόψει των εξελίξεων στην Ελλάδα είναι φυσιολογικό επακόλουθο κάποιοι πλοιοκτήτες να κάνουν διερευνητικές αποστολές για να δουν αν, ο μη γένοιτο, να έχουν μια δεύτερη βάση στην Κύπρο, καθώς, πέραν της εθνικής, κοινωνικής και θρησκευτικής διασύνδεσης, υπάρχει και η σχέση της ναυτιλίας που υφίσταται εδώ και χρόνια», είπε προσθέτοντας πως «δίνουμε στοιχεία και η επιλογή ανήκει σε αυτούς».

Όπως είπε, η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία και κατ` επέκταση η κυπριακή ναυτιλία δεν αναμένεται να επηρεαστεί από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Η κυπριακή ναυτιλιακή υποδομή, δηλαδή το φορολογικό και το διοικητικό σύστημα που έχει σχέση με την ναυτιλία, είναι κάτι που θεωρείται από Ελλαδίτες πλοιοκτήτες ως ένα ελκυστικό, ανταγωνιστικό, νομότυπο και διάφανο σύστημα», πρόσθεσε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ