Η Κύπρος μετατρέπεται σε αστακό

Πρωτοφανή μέτρα προστασίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα θα ισχύσουν κατά την αυριανή επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ την ερχόμενη Τρίτη στην Κύπρο θέτει σε άνευ προηγουμένου συναγερμό τις αρχές ασφαλείας, στη σκιά μάλιστα της πρόσφατης σύλληψης τρομοκράτη στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν 18 τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

Από χθες οι επηρεαζόμενες αστυνομικές διευθύνσεις αύξησαν τα μηχανοκίνητα τους περίπολα, τα οποία στελεχώνουν υπό κάλυψη μέλη διαφόρων τμημάτων.

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με διάφορες ξένες μυστικές υπηρεσίας βρίσκονται και τα μέλη της ΚΥΠ που έχουν ήδη υποδεχθεί στο νησί μέλη της Μοσάντ.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας έχει προετοιμαστεί κατά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες στο αρχηγείο αστυνομίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων και την εμπλοκή των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Μέτρα θα ληφθούν από ξηράς, θαλασσής και αέρος με αιχμή του δόρατος τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Πάνοπλα μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού θα συνοδεύουν την πομπή με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, σε όλες τις διακινήσεις του παρά το γεγονός ότι θα γίνονται με αλεξίσφαιρο όχημα.

 Όλα τα δρομολόγια καθώς και οι ώρες των μετακινήσεων του Ισραηλινού πρωθυπουργού κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό ενώ ο αυτοκινητόδρομος κατά τη μεταφορά του από το αεροδρόμιο Λάρνακας στη Λευκωσία θα είναι κλειστός.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ