Αυτό είναι το επιστημονικά τέλειο στήθος

Το τέλειο στήθος υπάρχει, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον και τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό υποστηρίζει η μελέτη του πλαστικού χειρουργού Patrick Malluci από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου.

Η μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η αναλογία του επάνω και του κάτω μισού του μαστού είναι το μυστικό για τέλειο μπούστο.

Σύμφωνα με την μελέτη, η θηλή πρέπει να είναι «στρατηγικά τοποθετημένη» ώστε να χωρίζει το μαστό σε αναλογία 45:55, με το κάτω μισό του μαστού να είναι ελαφρώς πιο πλούσιο. Επίσης, η θηλή πρέπει να «κοιτάζει» προς τα επάνω σε γωνία 20 μοιρών.

Προκειμένου να υποστηρίξει τη θεωρία του, ο Malluci ζήτησε από 1.300 ανθρώπους να επιλέξουν το τέλειο στήθος μεταξύ τεσσάρων τύπων που αντιστοιχούσαν σε διαφορετικές αναλογίες.

Το συντριπτικό 87% των εθελοντών επέλεξε την αναλογία 45:55.

 

graph

 

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, ο Malluci υποστηρίζει πως οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την αυξητική στήθους προκειμένου να πετύχουν ένα πιο «γεμάτο» αποτέλεσμα που θα τις κάνει να φαίνονται πιο ελκυστικές. Ωστόσο, τονίζει πως το στρογγυλό στήθος δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά πρότυπα ομορφιάς κι έτσι το αποτέλεσμα δεν είναι φυσικό.

Ο Δρ Malluci επινόησε το μαθηματικό τύπο το 2007 και έκτοτε υποστηρίζει ένθερμα την εφαρμογή του στο χώρο της Αισθητικής Χειρουργικής στήθους.

Φαίνεται όμως πως αυτή η «χρυσή αναλογία» δεν είναι κάτι το καινούριο, καθώς εντοπίζεται σε κλασικά έργα της Αρχαιότητας και της Αναγέννησης.

 

ancientstatue


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ