Ποιοι τουρίστες προτιμούν την Κύπρο;

Η ιστοσελίδα Trivago, πραγματοποίησε έρευνα και σύλλεξε τα στοιχεία σχετικά με τους λαούς που προτίμησαν να επισκεφθούν την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την έρευνα, το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για την Κύπρο φέτος το καλοκαίρι είναι αυξημένο κατά 26,7 % σε σχέση με πέρυσι.

Οι σημαντικότερες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όσον αφορά στο πώς κατανέμεται το ενδιαφέρον των τουριστών για την Κύπρο, σχετίζονται κυρίως με την αύξηση ενδιαφέροντος από τη Γερμανία και τη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Κύπρο ενισχύθηκε, πηγαίνοντας από το 4% στο 6%, ενώ των Ρώσων από 7% πέρυσι, φέτος άγγιξε το 10%.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρατηρείται από την Ελλάδα και την Αγγλία, οι οποίες τόσο πέρυσι, όσο και φέτος αποτελούν τις δύο χώρες που δείχνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση για την Κύπρο.

Πέρυσι, η μεγαλύτερη προτίμηση παρουσιάστηκε από την Αγγλία, ενώ φέτος η μεγαλύτερη προτίμηση προήλθε από την Ελλάδα.

Παρακάτω παρουσιάζεται η σύγκριση μεταξύ της κατανομής του εισερχόμενου τουρισμού της Κύπρου για το 2014 και το 2015:

 



 

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Απριλίου και 19 Ιουλίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ