20 χρόνια Terra Cypria

Περισσότεροι από 55,600 μαθητές και φοιτητές από την Κύπρο και το εξωτερικό έχουν εκπαιδευτεί στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος Terra Cypria.



 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τα 20χρονα του γενέθλια το Terra Cypria διοργάνωσε «παρτάκι» στο οίκημα του κέντρου για να γιορτάσει τη «συνεχή του προσφορά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων».

«Σκοπός του Κέντρου ήταν και είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων, μέσω οικολογικών παρατηρήσεων και ασκήσεων στο πεδίο, αλλά και η συμβολή στη περιβαλλοντική γνώση μέσω των ερευνών του κέντρου» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Για τους κατοίκους της Κρήτου Τέρρα, προστίθεται, το Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών είναι οικονομικός, πολιτιστικός και οικολογικός εταίρος.

«Η λειτουργία του Κέντρου έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας και δίνει μια συνεχή οικονομική ανάπτυξη στο παλιό κεφαλοχώρι της Κρήτου Τέρρα, που και αυτό ζει τις επιπτώσεις της αστυφιλίας».

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος βρέθηκε στο χώρο και αναφέρθηκε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ως κάτι από το οποίο εξαρτάται όχι μόνο η υλική ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και η πνευματική και ψυχική του υπόσταση.

«Η φύση είναι ο σοφός δάσκαλος που με τη νομοτέλεια, την τάξη, την αρμονία και την ομορφιά της καθοδηγεί τις πράξεις μας και εμπνέει τις δημιουργίες μας. Χωρίς αυτή ο πλανήτης Γη θα παρέμενε για πάντα στην απόλυτη ερήμωση και την αιώνια σιωπή» είπε ο Δήμαρχος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ