9 βήματα για να εξοικονομήσετε χώρο στο iPhone

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η μνήμη του κινητού σας αρχίζει να μειώνεται απειλητικά, με αποτέλεσμα να μην έχετε πλέον άλλο χώρα για τις αγαπημένες σας εφαρμογές ή τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

 


Article featured image
Article featured image

Επειδή, μάλλον, θα βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας και θα είναι δύσκολο να κάνετε back up, ιδού 9 απλά βήματα για να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο.

 

1. Χρήση

Αρχικά εντοπίστε τι είναι εκείνο που καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο στο κινητό σας. Πηγαίντε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Χρήση> Διαχείριση χώρου αποθήκευσης και θα μπορείτε να δείτε πόσο ακριβώς χώρο πιάνουν οι εφαρμογές που έχετε.



2. Προσοχή στα downloads κάθε εφαρμογής

Δεν έχει μόνο σημασία πόσο χώρο καταλαμβάνει μία εφαρμογή, αλλά το συνολικό ποσό μαζί με τα δεδομένα που έχει μέσα. Για παράδειγμα, πολλές φορές, ακόμα και τα updates κάθε εφαρμογής μπορεί να πιάσουν περισσότερο χώρο.



3. Σβήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Κοιτάξτε λίγο το κινητό σας για εφαρμογές και παιχνίδια που έχετε καιρό να χρησιμοποιήσετε. Ειδικά τα παιχνίδια μπορεί να καταλαμβάνουν πολύ χώρο χωρίς να το καταλαβαίνετε.



4. Αφαιρέστε παλιά Podcast και βίντεο

Εάν σας αρέσει να κατεβάζετε Podcast η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι αν πρόκειται να τα ακούσετε και δεύτερη φορά. Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε μπορείτε να τα σβήσετε από το κινητό σας. Το ίδιο ισχύει και για τα διάφορα βίντεο που σας στέλνουν κατά καιρούς οι φίλοι σας.



5. Μην κρατάτε όλα σας τα μηνύματα

Μπορείτε να θέσετε τις ρυθμίσεις σας ώστε τα μηνύματα σας να σβήνονται αυτόματα μετά από ένα χρονικό διάστημα. Μετά από έναν χρόνο, νομίζετε ότι θα χρειάζεται να έχετε μία συζήτηση που κάνατε με έναν συνάδελφο;



6. Αποθηκεύστε τις φωτογραφίες στο Dropbox ή το Google+

Αυτές είναι δύο εφαρμογές που αξίζει να κατεβάσετε στο κινητό σας, αφού θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο στο κινητό σας. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε, το back up να γίνεται μόνο όταν βρίσκεστε σε ασύρματο δίκτυο.



7. Μη χρησιμοποιείτε τη «ροή των φωτογραφιών» σας

Εάν έχετε συγχρονίσει το κινητό σας με τις υπόλοιπες συσκευές σας, αυτό σημαίνει ότι τις αποθηκεύετε 2 φορές με αποτέλεσμα να χάνετε χώρο αποθήκευσης. Εκτός αν πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τις φωτογραφίες αυτές και από το ipad, πηγαίντε στις ρυθμίσεις των φωτογραφιών και απενεργοποιήστε τη «ροή των φωτογραφιών» σας.



8. Αποθηκεύετε μόνο τις HDR (High Dynamic Range) φωτογραφίες

Εάν έχετε ενεργοποιημένες τις HDR φωτογραφίες, υπάρχει περίπτωση μερικές από τις φωτογραφίες σας να αποθηκεύονται δύο φορές. Οι φωτογραφίες HDR είναι καλύτερης ανάλυσης και εάν θέλετε να κρατήσετε αυτές μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση «Διατήρηση κανονικής» που βρίσκεται στις ρυθμίσεις της φωτογραφίας στο κινητό σας.



9. Ακούστε μουσική, μην την αποθηκεύετε

Δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε όλα τα τραγούδια στο κινητό σας, ειδικά πλέον που υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να τα ακούσετε Online χωρίς να πρέπει να τα έχετε στο κινητό σας.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ