Η πιο απλή μέθοδος για το γυναικείο οργασμό

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sexologies δείχνει ότι ο γυναικείος οργασμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ίδιες τις σκέψεις της γυναίκας.

 


Article featured image
Article featured image

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λέουβεν, διαπίστωσαν ότι η δυνατότητα επίτευξης του οργασμού διευκολύνεται σημαντικά από την ικανότητα της γυναίκας να εστιάσει τις σκέψεις της στο ίδιο της το σώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, όσες κατάφερναν να φτάσουν συχνά σε οργασμό ήταν και αυτές που δεν άφηναν το μυαλό τους να «περιπλανιέται» κατά τη διάρκεια του σεξ.

Παράλληλα, οι γυναίκες αυτές έκαναν πιο συχνά ερωτικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, εντείνοντας την ερωτική τους διέγερση, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν πιο εύκολα τον οργασμό.

Η καθοριστική συμβολή της φαντασίας και της απελευθερωμένης σκέψης δεν ήταν κάτι που περίμεναν να διαπιστώσουν οι ερευνητές, σύμφωνα με το βασικό συντάκτη της σχετικής μελέτης Pascal De Sutter.

 «Ορισμένες γυναίκες, δεν μπορούν τόσο εύκολα να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στη σεξουαλική επαφή ή ανησυχούν υπερβολικά για την εμφάνισή τους και το βάρος τους», συμπληρώνει ο ερευνητής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ