«Φώκιες στο Governor’s Beach»

Αυτό ακριβώς είχε γράψει στο facebook ένας συνάδερφος, στις 4 Ιουλίου, ποστάροντας μάλιστα μαζί και μια random φωτογραφία που βρήκε στο google, στην οποία η συγκεκριμένη φώκια ήταν σχεδόν κολλημένη στον φωτογραφικό φακό.

 


Article featured image
Article featured image

Το διαβάσαμε την ίδια ώρα, μας το επανέλαβε την επομένη στο γραφείο και… γελάγαμε κάνα τρίωρο!

Κανείς, μάλλον, δεν το πίστεψε.

Ναι μεν υπάρχουν φώκιες «μονάχους-μονάχους» στην Κύπρο, είναι όμως τόσο λίγες που πρέπει να ‘σαι πολύ-πολύ κωλόφαρδος για να τις πετύχεις.

Πόσω μάλλον να σου κάνουν «τσα» στα 15 μέτρα από την παραλία, όπως ισχυριζόταν ο συνάδερφος.

Περνάνε οι μέρες, ξεχνάμε τις φώκιες και ξαφνικά βλέπουμε στο facebook page ενός συμπατριώτη μας, του Χάρη Νικολάου, ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Δασών και ασχολείται με θέματα πανίδας, 4 φωτογραφίες που αποδεικνύουν περίτρανα πως όντως στην Κύπρο υπάρχουν φώκιες «μονάχους-μονάχους».

Εκεί μάλλον τις πέτυχε ο Χάρης, εκεί ακριβώς που την είχε δει και ο συνάδερφός μας, στην περιοχή κοντά στην Ακτή του Κυβερνήτη και του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου.

 



 

Ο λόγος που πλέον θα πρέπει να συνηθίσουμε την παρουσία των συμπαθών πλην όμως πολύ σπάνιων και σοβαρά απειλούμενων με εξαφάνιση αυτών θηλαστικών, αφού ενδεχομένως θα μας κάνουν πιο συχνά την χάρη να σκάνε μύτη κοντά στην ακτή, είναι σαφώς το γεγονός ότι, εμείς, οι άνθρωποι, σεβόμαστε όλο και περισσότερα τα συμπαθή αυτά θηλαστικά, δεν τα κυνηγάμε, τα αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, οπότε κι αυτά μας πλησιάζουν για να μας... κλείσουν το μάτι!

Προσοχή όμως! Ναι μεν οι φώκιες είναι ακίνδυνες, χρειάζεται όμως να κρατάμε τις αποστάσεις μας αφού, όπως διαβάζουμε, είναι παιγνιδιάρες και άρα πάνω στο παιγνίδι μπορεί, άθελά τους, να προκαλέσουν «προβλήματα».

 

Φωτογραφίες: Χάρης Νικολάου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ