Γιατί πρέπει να προσέχουμε το αλκοόλ στην παραλία;

Αυτές τις καυτές μέρες του Αυγούστου όλοι σχεδόν πίνουμε αλκοόλ στην παραλία, καλό θα ήταν όμως να μην το παρακάνουμε και να ενυδατωνόμαστε ταυτόχρονα με μη αλκοολούχα ποτά.

 


Article featured image
Article featured image

Η έκφραση «οδήγηση χωρίς αλκοόλ» είναι καλά εντυπωμένη στο μυαλό μας, ακόμα και εάν δεν ακολουθείται πάντα. Το αλκοόλ επηρεάζει την ικανότητα ισορροπίας, συντονισμένης αντίδρασης και σκέψης. Εκτός όμως από την οδήγηση, μία ακόμα περίσταση στην οποία πρέπει να γίνεται προσεκτική κατανάλωση αλκοόλ είναι η παραλία. Δυστυχώς ο παραπάνω συνδυασμός μπορεί να είναι επικίνδυνος, εάν και ελάχιστοι το γνωρίζουν.

Ξυπνώντας μία ζεστή ημέρα του Αυγούστου, και ύστερα από ένα μικρό «ταξίδι» προς τη θάλασσα, το μόνο που ονειρεύεστε είναι μία δροσερή βουτιά και μία ακόμη πιο δροσερή μπύρα.

Φυσικά, εάν πρόκειται για ένα μόνο ποτήρι αλκοόλ τότε όχι απλά επιτρέπεται, αλλά θα μπορούσαμε ακόμη να πούμε πως«επιβάλλεται» για να καταλάβει κανείς πως το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Σκεφτείτε όμως, πόσες φορές έχετε σταματήσει στο ένα μόνο ποτήρι του αγαπημένου σας ποτού;

Γιατί όμως περισσότερα ποτήρια αλκοόλ δεν είναι η καλύτερη συντροφιά για τον ήλιο, τη ζέστη και τη παραλία; Όπως τα παραπροϊόντα της επεξεργασίας του αλκοόλ φτάνουν από άκρη σε άκρη στο σώμα,  έτσι εντείνουν τη λειτουργία των νεφρών.

Το αλκοόλ δηλαδή έχει διουρητική δράση. Ένα ποτήρι λοιπόν του αγαπημένου σας ποτού μπορεί αντί να σας ξεδιψάσει όπως πιστεύατε, να σας αφυδατώσει περισσότερο.

Μη ξεχνάτε λοιπόν στην παραλία να ενυδατώνεστε σωστά με υγρά όπως το νερό, οι φυσικοί χυμοί ή άλλα ροφήματα της αρεσκείας σας κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη. Εάν μάλιστα πιείτε και ένα ποτήρι αλκοόλ παραπάνω ίσως θα χρειαστεί να αναπληρώσετε τις «απώλειες» με ένα μικρό μπουκάλι νερό. 

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο healthview.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ