Η Λεπέν διέγραψε τον πατέρα της!

Στη διαγραφή του ιδρυτή του κόμματος και πατέρα της Ζαν Μαρί Λεπέν, προχώρησε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν.

 


Article featured image
Article featured image

Η σοκαριστική αυτή απόφαση για τους κύκλους των Γάλλων εθνικιστών ελήφθη γιατί ο 87χρονος ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων με αντισημιτικές του δηλώσεις για το ολοκαύτωμα και η Λεπέν φοβήθηκε ότι θα χάσει ψήφους από τον μεσαίο χώρο.

Πάντως, η διαμάχη πατέρα και κόρης κρατά αρκετό καιρό.

Η Μαρίν Λεπέν είχε αρχικά αποφασίσει να του αφαιρέσει το αξίωμα του επιτίμου προέδρου και να διαγραφεί, ωστόσο, τα γαλλικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγε ο Λεπέν ακύρωσαν την απόφασή της δύο φορές.

Χθες Πέμπτη, το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος της γαλλικής άκρας δεξιάς ανακοίνωσε την αποπομπή του 87χρονου ιδρυτή του έπειτα από πολύωρη συζήτηση με τον ίδιο.

 Η εκτελεστική επιτροπή του FN «συνεδρίασε και αποφάσισε με την απαραίτητη πλειοψηφία τη διαγραφή του κ. Ζαν-Μαρί Λεπέν από το Εθνικό Μέτωπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ιδρυτής του κόμματος δήλωσε «αγανακτισμένος» από την απόφαση, έκανε λόγο για μια «παγίδα» σε βάρος του και πρόσθεσε ότι έπεσε «θύμα σε ενέδρα», δεσμευόμενος να καταφύγει εκ νέου στη γαλλική δικαιοσύνη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ