Ντους το πρωί ή το βράδυ;

Κάποιοι προτιμούν να κάνουν ντους το πρωί, άλλοι θέλουν να κάνουν το βράδυ.

 


Article featured image
Article featured image

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί τονίζουν πως το καθημερινό ντους δεν είναι απαραίτητο, καθώς το δέρμα «στεγνώνει» από τα φυσικά του έλαια.

Τελικά, όμως, ποια είναι η καλύτερη ώρα για ντους;

 

Τα οφέλη του ντους το πρωί


  1. Είναι καλύτερο και από τον καφέ, καθώς τονώνει την κυκλοφορία και επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς, ενώ επιτρέπει και στην καλύτερη συγκέντρωση.

  2. Είναι καλύτερο για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς τη νύχτα ο ιδρώτας μένει στην ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να φράξει τους πόρους. Μάλιστα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό.

  3. Ανακουφίζει καλύτερα την ένταση, ενώ μπορεί να βοηθήσει με προβλήματα, όπως τη δυσκαμψία του αυχένα ή τον πόνο στην πλάτη.

 

Τα οφέλη από το ντους το βράδυ


  1.  Ένας τρόπος χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μετά το γυμναστήριο.

  2.  Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες.

  3.  Βοηθά να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, διότι λειτουργεί καταπραϋντικά και δίνει σήμα στο σώμα να ξεκινήσει πιο γρήγορα την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που προωθεί τον ύπνο.

  4.  Τα σεντόνια σας θα είναι πιο καθαρά αν κάνετε ένα ντους πριν τον ύπνο. Αν δεν κάνετε ντους στο τέλος της ημέρας, ακόμα και αν πιστεύετε πως είστε καθαροί, διάφορες ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στο δέρμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ