Εκατόνταδες άνθρωποι πνίγηκαν στη Λιβύη

Εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν μετά από τη βύθιση δύο σκαφών που μετέφεραν περίπου 500 μετανάστες ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με αξιωματούχους. Στο πρώτο πλοίο, το οποίο ανατράπηκε νωρίς την Πέμπτη, επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

 


Article featured image
Article featured image

Το δεύτερο, που βυθίστηκε αργότερα, μετέφερε περίπου 400 επιβάτες.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι περίπου 200 άνθρωποι είχαν διασωθεί, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.  

Η λιβυκή ακτοφυλακή προσπαθούσε να εντοπίσει επιζώντες κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ωστόσο οι αρχές είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένες για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις διάσωσης και τα πλοία της ακτοφυλακής είναι μικρά.  

Τουλάχιστον 100 πτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Zuwara, δυτικά της Τρίπολης, δήλωσε κάτοικος στο BBC. Τα θύματα ήταν μετανάστες από τη Συρία, το Μπαγκλαντές και πολλές χώρες της Αφρικής.  

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μόνο φέτος έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο 2.400 μετανάστες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Μάζεψαν 8.000 γυάλινα μπουκάλια και έχτισαν σπίτι επτά δωματίων

Article featured image

Το ευρωπαϊκό νησί που ελάχιστοι γνωρίζουν και προσπαθεί να γίνει το πρώτο πλήρως βιώσιμο

Article featured image

Οι παραλίες της Κύπρου που εξασφάλισαν τη Γαλάζια Σημαία για το 2026