«Έρως Ανίκατε Πάντα»

Ο γνωστός ιδρυτής του θεάτρου τέχνης Κάρολος Κουν έγραψε κάποτε πως «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

 


Article featured image
Article featured image

Έχοντας τον αυθορμητισμό  στο ένα χέρι και το πάθος για το θέατρο και το χορό στο άλλο, μια ομάδα νέων πειραματίζεται και «παίζει» με ένα θέμα που λίγο πολύ όλους μας έχει προβληματίσει.

Τον Έρωτα.

Μπαίνοντας στα σώματα επτά διαφορετικών ανθρώπων, προβληματίζονται, θυμώνουν, φωνάζουν, κάποιες φορές πέφτουν και άλλες όμως ξανασηκώνονται.

Γνωρίζουν τον πραγματικό τους εαυτό και τον αντιμετωπίζουν κατάματα. Ότι ακριβώς, μας μαθαίνει ο έρωτας, το θέατρο και ο χορός.

Μια παράσταση με το όνομα «Έρως Ανίκατε Πάντα» σε παραγωγή του Ανδρέα Αυγουστή και σκηνοθεσία του Άρη Κυπριανού σε μια δεύτερη προσπάθεια συνεργασίας μετά από αυτή της παράστασης «Rent , the Musical», που τα πήγε περίφημα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Ανδρέας  Αυγουστή,  Άντρεα Γεωργαλλά, Γιώργος Γρηγορίου, Κατερίνα Καλούτσου, Ραφαέλα Κίκα, Στυλιάνα Φασουλιώτη, Χρήστος Στυλιανού.

Τον κάθε χαρακτήρα πλαισιώνει χορός ή τραγούδι. Η χορευτική ομάδα με αλφαβητική σειρά αποτελούν: Αλεξάνδρα Αυγουστή, Ευγένιος Αναστασίου, Σάββας Σάββας.

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό τους τα λόγια του Κουν, οι νέοι αυτοί θέλουν να αποδείξουν στο κοινό τους πως στις δύσκολες εποχές η λύση είναι να δίνουμε σημασία στους γύρω μας, να τους αγκαλιάζουμε και να τους κρατάμε το χέρι. Ο έρωτας δεν θα μπορούσε παρά να συμβάλει θετικά σε ότι αυτοί οι νέοι πιστεύουν και για όσα αγωνίζονται.

Παραστάσεις: 3 -4 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 20:30

Τόπος: Cine Studio, Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Είσοδος: Προπώληση 7 ευρώ

              Εισιτήρια στην είσοδο 10 ευρώ  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ