Η τηλεόραση επέστρεψε στις ζωές μας

Ο ημερήσιος χρόνος που ξοδεύουμε ως τηλεθεατές μπροστά στην τηλεόραση αυξήθηκε κατά μισή ώρα.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί να υπάρχει κόσμος που συνειδητά αποφασίζει να απέχει από το «χαζοκούτι», αλλά και ορισμένοι που δεν έχουν καν τηλεόραση στο σπίτι, εντούτοις ο ετήσιος Τεχνο-οικονομικός Δείκτης (Techonomic Index) της Samsung που ανακοινώθηκε μόλις πρόσφατα, αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη μελέτη για τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι Ευρωπαίοι με την τεχνολογία, μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 18 ευρωπαϊκές χώρες, αποκαλύπτει τις συνήθειες χρήσης και δαπάνης σε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και δη της τηλεόρασης.

 

Μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν μέσω της μελέτης είναι:

- Πανευρωπαϊκά, 30 λεπτά επιπλέον δαπανώνται στην παρακολούθηση τηλεόρασης το 2015 σε σχέση με πέρσι.

- Περισσότερος χρόνος δαπανάται στην παρακολούθηση τηλεόρασης (3 ώρες και 7 λεπτά) παρά στη χρήση laptops (2 ώρες και 47 λεπτά).

- 39% των Ευρωπαίων κατεβάζουν τακτικά τηλεοπτικά προγράμματα (αύξηση από το 29% το 2014).

- Ένας στους πέντε πλέον χρησιμοποιούν το κινητό/ tablet/ ΗΥ ή το laptop τους για να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα που δεν πρόλαβαν να δουν.



Παρά τη διαδεδομένη χρήση των smartphones, tablets και άλλων συσκευών που προσφέρουν ψυχαγωγία, η τηλεόραση είναι και πάλι η προτιμώμενη επιλογή για τους χρήστες που θέλουν να καταναλώσουν περιεχόμενο από το σπίτι.

Για τις οικογένειες στην Ευρώπη, η παρακολούθηση τηλεόρασης, ενώ κάνουν tweets και κατεβάζουν περιεχόμενο, έχει γίνει η νέα συνήθεια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ