Σάιπρους Φάιναλ Τειστινέισιον: Ένα βιβλίο γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο

Ένα καλαίσθητο coffee table book που δεν θέλει να αποκαλείται ‘βιβλίο μαγειρικής’, παρόλα αυτά φιλοξενεί στις σελίδες του συνταγές και tips και ιστορίες που αφορούν σε γεύσεις και μυρωδιές του τόπου μας. Γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο και μεταφρασμένο στην αγγλική, φιλοξενεί στις σελίδες του ντόπιες ‘πειραγμένες’ συνταγές, μπόλικο χιούμορ, σκίτσα της συγγραφέα και φωτογραφίες από τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

 


Article featured image
Article featured image

Κάτω από τον γενικό τίτλο «Cyprus: Final Tastynation» ή «Σάιπρους: Φάιναλ Τειστινέισιον», το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο και η παρουσίαση θα γίνει στην Πύλη Αμμοχώστου.   

Η συγγραφέας του βιβλίου, Άρτεμις Ευαγόρου, σημειώνει στον πρόλογό της:

 «Το πιο πιθανόν να έβρεις τούτο το βιβλίο καταχωνιασμένο στο τμήμα με τα βιβλία μαγειρικής. Μεγάλο λάθος. Τεράστιο. Γιατί τούτο, αγαπητέ αναγνώστη, δεν είναι βιβλίο μαγειρικής. Τούτον, είναι μια Κυπριακή ιστορία για βασιλιάδες, χαρέμια, γοργόνες, καταραμένα αγαλματίδια τζαι πλαστικές παπηρούες. Σοβαρομιλώ, εν ούλλα δαμέσα. Κάποια που τούτα εν βασισμένα σε αληθινές ιστορίες τζαι κάποια σε λλιόττερο αληθινές ιστορίες. Α, τζαι έσιει τζαι ένα μάτσο συνταγές μέσα, έτσι για γιεμωσίαν».



Στην παρουσίαση του βιβλίου, την έκδοση θα προλογίσουν οι: Δρ Γιάννης Παπαδάκης, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Δρ Λυγία Δερμάτη, Ανώτερη Τουριστική Λειτουργός στον ΚΟΤ.

2 Οκτωβρίου 2015, 19:30-21:00

Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ