Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Σπαράζει η καρδιά του κάθε ευσυνείδητου ανθρώπου εκεί έξω από  τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Biodiversity of Cyprus με μια νεκρή αλεπού που έγινε θυσία στον Μολώχ της ασφάλτου.

 


Πολλά λέγονται κατά καιρούς για τις αλεπούδες στην Κύπρο και αρκετές είναι οι φωνές που ζητούν την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού τους.

Τα επιχειρήματα για να επιτραπεί το κυνήγι της αλεπούς ποικίλουν.

Από την ανάγκη για προστασία άλλων ζώων, όπως τα μικρά χελωνάκια που εκκολάπτονται στις παραλίες και πριν φτάσουν στη θάλασσα γίνονται ο καλύτερος «μεζές» στις κοιλιές των αλεπούδων μέχρι τον κίνδυνο που τα χρυσό-καφετί αυτά πλάσματα με τις φουντωτές ουρές αποτελούν για τους λαγούς, τις κότες ή ακόμα και για τους ίδιους τους ανθρώπους, αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν τη θανάτωσή τους, μιας και τα πρόσφατα χρόνια, ο πληθυσμός τους στο νησί μας έχει αυξηθεί σημαντικά.

Υπενθυμίζεται πως μπροστάρης στον «αγώνα» για να καταστεί η αλεπού θήραμα είναι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, ο πολιτικός μας που στο παρελθόν έχει αρκετές φορές βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω ομοφοβικής και σεξιστικής συμπεριφοράς.

Τι ενδείκνυται, λοιπόν; Σας αρέσει η εικόνα που βλέπετε;

Και τι πρέπει επιτέλους να γίνει με όλους αυτούς τους ασυνείδητους μας οδηγούς που προφανώς λόγω υψηλών ταχυτήτων, σκοτώνουν καθημερινά εκατοντάδες ανυπεράσπιστα και φοβισμένα ζώα που «τολμούν» να διασταυρώσουν ένα δρόμο;


Σχετικα

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Θύματα Εγκλημάτων Μίσους

Αυτό το έργο τέχνης θα το βρεις σε μία εγκαταλελειμμένη βιτρίνα στη Ρηγαίνης

Τα απίθανα χρώματα της κυπριακής γης

Τι αλλάζει σε ένα χρόνο στις παραλίες του Δήμου Λεμεσού

Ένα κουπέπι (7 μέτρων) για βραβείο

Η συγνώμη ενός Τουρκοκύπριου (στα ελληνικά) για την εισβολή του 1974