USE-IT Λευκωσία use it!

Δημοφιλής εφαρμογή που λειτουργεί ως οδηγός πόλης συμπεριέλαβε τη Λευκωσία και κάνει ντεμπούτο.

 


Article featured image
Article featured image

Όλο και περισσότεροι νεαροί Ευρωπαίοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τους έντυπους χάρτες και την αντίστοιχη εφαρμογή με την ονομασία «Use It» για να μετακινούνται με περισσότερη ευκολία και άνεση σε νέες πόλεις που εξερευνούν.

Ανάμεσα σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη, το Μιλάνο, η Πράγα και η Βουδαπέστη προστίθεται τώρα και η Λευκωσία.

 

Το USE-IT Nicosia περιλαμβάνει έναν παιχνδιάρικο χάρτη της Λευκωσίας, o oποίος θα διατίθεται δωρεάν σε διάφορα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο ενώ θα λειτουργεί και στο διαδίκτυο αλλά και ως εφαρμογή για κινητά.

 

«Η Λευκωσία δεν έχει παραλία, και τι έγινε; Έχει τόσα άλλα πράγματα να δεις και να κάνεις. Αν και είναι μία πόλη μικρή, είναι χαοτική και πλούσια σε αντιθέσεις» αναφέρεται στο περιγραφικό κείμενο.

«Πίνουμε καφέ για ώρες ενώ στρατιώτες δίπλα μας αλλάζουν σκοπιά, ο ιμάμης καλεί για προσευχή και οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπούν. Οι ηλικιωμένοι άνδρες παίζουν τάβλι και κομψές κυρίες με τακούνια απολαμβάνουν τα ποτά τους σε fancy μπαράκια.

 

Οι γκαλερί γεμίζουν με τους (πάντα ίδιους) χίπστερ και λάτρεις της τέχνης και παλιά εργαστήρια χειροποίητων κατασκευών διατηρούνται στον χρόνο αναλλοίωτα.

Και στις τόσες πολλές ταβέρνες, οι Κύπριοι πάντοτε παραγγέλνουν πολύ περισσότερο φαγητό από όσο χρειάζονται και τραγουδούν φωναχτά υπό τον ήχο των παραδοσιακών τους τραγουδιών».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ