Απέχουν για μια ώρα από τα μαθήματα σήμερα οι μαθητές

Οι οργανωμένοι μαθητές (ΠΣΕΜ) διαμαρτύρονται για τα σχολικά τους έξοδα, απέχουν από τα μαθήματα και το Υπουργείο Παιδείας απαντά πως δεν απαντά με εκβιασμούς.

 


Aποχή από τα μαθήματα για μία περίοδο πραγματοποιεί σήμερα η ΠΣΕΜ, καλώντας όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών της Κύπρου, να μην μπουν για μάθημα την τρίτη περίοδο με κεντρικό σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση».

Η αποχή στοχεύει, όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, στο να ασκήσουν πίεση στο Υπουργείο Παιδείας «να νιώσει επιτέλους τις ανησυχίες μας και να έρθει με συγκεκριμένες προτάσεις στη συνάντηση» στην οποία τους έχει καλέσει για τις 30 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Παιδείας, για μείωση των σχολικών τους εξόδων. Οι μαθητές καλούν τους γονείς και τους καθηγητές  να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Η ΠΣΕΜ αναφέρεται στη μείωση των σχολικών τους εξόδων, δηλαδή τα ποσά που δίνουν οι γονείς τους για τα ιδιαίτερα φροντιστήρια, τα λεωφορεία, το ρουχισμό, τη γραφική ύλη και τα τέλη για τις παγκύπριες εξετάσεις, αλλά και στις αλλαγές στην παιδεία κάνοντας λόγο για «προχειρότητα και ερασιτεχνισμούς» του Υπουργείου, που «κάνουν τους μαθητές και ειδικά της Α’ Λυκείου, «πειραματόζωα».

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από πλευράς του με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες καλεί την ΠΣΕΜ να επανεξετάσει την απόφασή της και να αποσύρει τα μέτρα που εξήγγειλε, καθώς, όπως αναφέρει, η λήψη μέτρων, όταν γίνεται αυτοσκοπός, μόνο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στη διαδικασία του διαλόγου.

Το Υπουργείο δεν προτίθεται να εισέλθει σε διάλογο με την ΠΣΕΜ, όταν ο διάλογος αυτός πραγματοποιείται σε συνθήκες εκβιασμού και απειλών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως σε κάθε περίπτωση τα μαθήματα σήμερα θα διεξαχθούν κανονικά κατά την τρίτη περίοδο των μαθημάτων.


Σχετικα

Αυτό το έργο τέχνης θα το βρεις σε μία εγκαταλελειμμένη βιτρίνα στη Ρηγαίνης

Τα απίθανα χρώματα της κυπριακής γης

Τι αλλάζει σε ένα χρόνο στις παραλίες του Δήμου Λεμεσού

Ένα κουπέπι (7 μέτρων) για βραβείο

Η συγνώμη ενός Τουρκοκύπριου (στα ελληνικά) για την εισβολή του 1974

Κυκλοφορεί βίντεο με οδηγό που δέρνει το γαϊδούρι του στη Σαντορίνη για να προχωρήσει