Η νέα Μις Ιταλία θα ήθελε να ζει… στον πόλεμο

Οι ερωτήσεις στις υποψήφιες στα καλλιστεία, όπου κι αν διοργανώνονται αυτά, είναι λίγο-πολύ προβλέψιμες, όσο προβλέψιμες είναι και οι απαντήσεις.

 


Article featured image
Article featured image

«Ειρήνη και αγάπη για όλο τον κόσμο», «τι χόμπι έχετε;», «αν μου έλεγε κάποιος ότι έχει AIDS, θα ενθουσιαζόμουν και θα του έλεγα ‘μπράβο’» κτλ.

Στην περίπτωση της Μις Ιταλία Alice Sabatini όμως η απάντηση αρχικά εξέπληξε και στη συνέχεια ξεσήκωσε αντιδράσεις και συζητήσεις.

Η ερώτηση ήταν «σε ποια εποχή θα θέλατε να ζούσατε;» και η απάντηση «στο 1942».

Ένα από τα μέλη της επιτροπής είπε στην Σαμπατίνι ότι θα μπορούσε να διαβάσει στα βιβλία για όσα έγιναν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εκείνη του απάντησε ότι, είναι γυναίκα «κι έτσι κι αλλιώς θα έμενα στο σπίτι, δεν θα είχα πάει στρατιώτης».

Με την απάντηση και την τοποθέτηση αυτή της Ιταλίδας βασίλισσας της ομορφιάς η συζήτηση άναψε στη γειτονική χώρα με τους περισσότερους που συμμετείχαν,-όπως ο  δημοσιογράφος και καθηγητής Alex Corlazzoli- να ρίχνουν το ανάθεμα στο εκπαιδευτικό σύστημα και στους ανίκανους εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας την Σαμπατίνι «προϊόν του σχολείου μας».

 Ο Corlazzoli έθεσε νέα ερωτήματα: «Η γυναίκα στο σπίτι; Η Σαμπατίνι δεν άκουσε τίποτα για τις γυναίκες που πολεμούσαν στην αντίσταση, που πέθαναν πολεμώντας τους Ναζί; Τίποτα για όσους οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Για τη σφαγή των SS στην Μπολόνια που θέρισαν με τα πολυβόλα εκατοντάδες αμάχους;»

 


 

Στα κοινωνικά δίκτυα έβρεχε θυμωμένα σχόλια, αλλά υπήρχαν και εμπνευσμένα κολάζ με την εστεμμένη Σαμπατίνι δίπλα στον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι και σε σκηνές από τον πόλεμο.

 


 

Μετά την τηλεοπτική πανωλεθρία η Sabatini προσπάθησε να σώσει ό, τι μπορούσε «επιστρατεύοντας» τη γιαγιά της:  «Η προγιαγιά μου έζησε τον πόλεμο και συχνά μου έλεγε για εκείνες τις στιγμές, ήθελα να καταλάβω τι συνέβαινε γιατί σήμερα τα πάντα φαίνονται τόσο αυτονόητα», είπε.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ