Κύπριοι μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες

Ομάδα Κυπρίων πολιτών δημιούργησε εθελοντική ομάδα με το όνομα «Ζητείται Ελπίς», με σκοπό τη συλλογική δράση υποστήριξης των προσφύγων και την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.

 


Article featured image
Article featured image

Η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους έφερε κοντά. Εφτά δραστήριοι στα κοινωνικά δρώμενα άνθρωποι που κατοικούν σε διαφορετικές πόλεις της Κύπρου, κάποιοι στην αρχή άγνωστοι μεταξύ τους, αποφάσισαν να δράσουν με οποιοδήποτε εποικοδομητικό τρόπο και όχι με εύηχα συνθήματα από τον καναπέ, για να ενισχύσουν το έργο διάσωσης και φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων.

«Πρώτιστα θέλουμε να ενισχύσουμε τις εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα στο δύσκολο έργο που αφέθηκαν να επιτελούν σε νησιά, τα οποία έχουν κατακλυστεί από φοβισμένους και καταπονημένους πρόσφυγες. Οι φωτογραφίες με τα άψυχα σώματα παιδιών που ξεβράζει σε μεσογειακές ακτές η θάλασσα, ανέδειξαν το μέγεθος του δράματος και στη δική μας χώρα, η οποία παρότι γειτονική με τη Συρία, άφηνε να την προσπεράσει μια κατάσταση που εξελίσσεται από το 2011. Συνάμα κορύφωσε την επιθυμία πολλών να βοηθήσουν και έτσι να εκτονώσουν θετικά τα δυσάρεστα συναισθήματα που τους προκλήθηκαν».

Σε αυτούς λοιπόν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να συνεισφέρουν όπως τους ζητηθεί -και μπορούν- απευθύνεται η εκστρατεία συλλογής συγκεκριμένων ειδών, αναγκαίων για την επιβίωση των προσφύγων που παραμένουν κατά χιλιάδες στα μικρά ελληνικά νησιά. Ειδικότερα των μικρών παιδιών και βρεφών που έχουν περισσότερες ανάγκες. Δεν μείναμε βεβαίως στο εύκολο έργο της συλλογής.

Ούτως ή άλλως συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται ήδη από εθελοντικές οργανώσεις για ανάγκες εντός της Κύπρου.

Με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας αλλά και με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου η αποστολή θα γίνει εφικτή στη Λέσβο, εκεί όπου δραστηριοποιείται η μη κυβερνητική οργάνωση «Αγκαλιά» .

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους και καταγράφουμε καθημερινά τις ανάγκες που προκύπτουν.

Σημειώνεται ότι η Αγκαλιά που δραστηριοποιείται στην Καλλονή υπάγεται στο δίκτυο «Χωριό του Όλοι Μαζί» όπου εντάσσονται όλες οι εθελοντικές οργανώσεις της Λέσβου και συνεπώς από αυτά που θα σταλούν θα τροφοδοτήσει και άλλες σε Μόλυβο και Μυτιλήνη.

Αγκαλιάστε λοιπόν την προσπάθεια και δώστε απάντηση στο επιφώνημα «Ζητείται Ελπίς»!.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ