Είναι το Slamball το μπάσκετ των ιπτάμενων; [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν είναι το κλασσικό παιχνίδι μπάσκετ, αν σου αρέσει όμως το υψηλού επιπέδου μπάσκετμπολ αλλά και τα καρφώματα, θα την καταβρείς με το θέαμα που προσφέρει το Slamball.

 


Article featured image
Article featured image

Αν θυμάσαι το «Street Hoop», το παιχνίδι των 90s με τον street χαρακτήρα, τα καρφώματα, τις μάχες στο αέρα και τα εξωπραγματικά πετάγματα, είσαι πολύ κοντά σε αυτό που πρεσβεύει το Slamball ως φιλοσοφία αλλά κυρίως που αναδεικνύει ως θέαμα.

Το Slamball δημιουργήθηκε το 2002 από τον Μέισον Γκόρντον, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα άθλημα που θα πλησίαζε ένα video-game αλλά… στην πραγματική ζωή.

 



Το γήπεδο με τα τέσσερα τραμπολίνο σε κάθε ρακέτα



Ο Γκόρντον έφτιαξε λοιπόν τους γενικούς κανόνες του Slamball και τους πήγε στον Μάικ Τόλιν, παραγωγό ταινιών όπως τα Wild Hogs και Coach Carter. Έξι μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση, το πρώτο γήπεδο Slamball φτιάχτηκε στην Καλιφόρνια.

Σε ότι αφορά στην φιλοσοφία του και στους κανόνες, σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να εμβαθύνουμε (αφού το θέαμα που θα δεις πιο κάτω μιλάει από μόνο του), αρκεί να αναφέρουμε πως το παιχνίδι παίζεται από 4 παίκτες (σε κάθε ομάδα), πως οι εκτός περιοχής πόντοι είναι 3 και οι εντός 2, και πως τα 4 τραμπολίνο σε κάθε ρακέτα είναι η αιτία που το Slamball εκτινάσσεται ως άθλημα και ως παιχνίδι σε άλλα επίπεδα -κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 



Denemek lazım ne dersiniz?

Denemek lazım ne dersiniz?


Posted by Ertem Şener on Saturday, 15 November 2014



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ