Επιστρέφει ο ποδοσφαιρικός Κεραυνός!

Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά την απόφαση αναστολής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Κεραυνός Στροβόλου επανέρχεται στις τάξεις της ΚΟΠ!

 


Article featured image
Article featured image

Η μπάλα του ποδοσφαίρου θα κυλήσει και πάλι σε επίσημο αγώνα στις εγκαταστάσεις του Γ.Σ.Σ. Κεραυνός, καθώς ο σύλλογος του Στροβόλου θα συμμετέχει από τη σεζόν 2015-16 στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο Κεραυνός Στροβόλου θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Φούτσαλ, ενώ σε συνεργασία με την Arsenal Soccer School Cyprus, ομάδα του Κεραυνού θα μετέχει και στο πρωτάθλημα U13 της ΚΟΠ.

 

Παπαέλληνας: «Μεγάλη μας χαρά»

Ο πρόεδρος του Κεραυνού, Πάρις Παπαέλληνας, σχολιάζει για την επανασύσταση: «Είναι μεγάλη μας χαρά που επαναλειτουργούμε τα τμήματα ποδοσφαίρου στον ιστορικό μας σύλλογο μετά από 23 ολόκληρα χρόνια. Τότε ήταν η πρώτη μου χρονιά στο Δ.Σ. του Κεραυνού, αφού μόλις είχα εγκαταλείψει την ενεργό δράση ως καλαθοσφαιριστής, όταν δυστυχώς οι πρωτεργάτες και χορηγοί του ποδοσφαίρου μας εγκατέλειψαν, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να ανασταλούν οι δραστηριότητες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σήμερα ο Γ.Σ.Σ. Κεραυνός ξαναδημιουργεί το τμήμα, πιστός στην παράδοση και στο νέο του όραμα, να δίνει δηλαδή έμφαση και προτεραιότητα στους νέους και τα τμήματα υποδομής, εξού και η δημιουργία της ομάδας U13 ως πρώτο βήμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ακαδημία της Arsenal και ειδικά τον διευθυντή της Άμπι Σπύρου, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος».

 

Προπονητές και γήπεδα

Προπονητής της ομάδας Φούτσαλ θα είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και νυν τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Arsenal, Άρα Πετροσιάν. Την ομάδα U13 θα κοουτσάρει ο Όθωνας Χριστοδούλου, κάτοχος του διπλώματος UEFA B.

Έδρα της ομάδας Φούτσαλ θα είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας», στο χώρο εκεί όπου πριν τρεις δεκαετίες ο Κεραυνός υποδεχόταν τις ομάδες της α΄ κατηγορίας. Η ομάδα U13 θα αγωνίζεται στο γήπεδο του ΑΟΛ Λακατάμιας.

 

Συνεργασία Κεραυνού-Arsenal

«Κεραυνός και Arsenal συνεργάζονται εδώ και χρόνια σε πολλούς τομείς και είναι με μεγάλη χαρά και περηφάνεια, που η ακαδημία μας θα στηρίξει την επανίδρυση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Κεραυνού. Στην Arsenal διαθέτουμε πολλά ταλαντούχα παιδιά, που μέχρι τώρα όταν έκλειναν τα δεκατρία τους χρόνια, ήταν αναγκασμένα να ψάξουν αλλού για ομάδα, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Η συνεργασία με τον Κεραυνό δίνει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν να προπονούνται και να αγωνίζονται υπό την σκέπη μας», τονίζει ο υπεύθυνος των ακαδημιών των «κανονιέρηδων» στην Κύπρο, Χαράλαμπος Σπύρου.

Όπως ισχύει για την ακαδημία της Arsenal, έτσι και για την ομάδα U13 του Κεραυνού, αυτοσκοπός δεν θα είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά η σωστή κατάρτιση των ποδοσφαιριστών, στα πρότυπα και πλαίσια που επιτάσσουν οι κατευθύνσεις που έρχονται από το Λονδίνο. Στόχος είναι οι ομάδες του Κεραυνού να στελεχώνονται εξ’ ολοκλήρου από το παιδιά της ακαδημίας της Arsenal.

 

Η ποδοσφαιρική πορεία

Ο Κεραυνός Στροβόλου διένυσε μια περίοδο τριάντα χρόνων στις τάξεις της ΚΟΠ, με αποκορύφωμα την παρουσία στην α΄ κατηγορία για τέσσερις σεζόν στα 80s. Παράλληλα, στις τάξεις της ομάδας έπαιξαν και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Χαραλάμπους (Ομόνοια), Μάρκος Μάρκου και Τάκης Αντωνίου (ΑΠΟΕΛ).

Το 1961 ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα του Κεραυνού και ανέστειλε τη λειτουργία της το 1992. Το 1961 ο Κεραυνός, στην παρθενική του χρονιά, πήρε την πρωτιά στον όμιλο Λευκωσίας-Κερύνειας και διεκδίκησε την άνοδο στην α΄ κατηγορία στα μπαράζ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η επόμενη δεκαετία βρήκε τον Κεραυνό σταθερά στη β΄ κατηγορία, μέχρι τον υποβιβασμό και την άμεση επάνοδο (ως πρωταθλητής γ΄ κατηγορίας) το 1971.

Τη σεζόν 1978-79 ο Κεραυνός κατέκτησε το πρωτάθλημα β΄ κατηγορίας, παίρνοντας και την άνοδο για τους μεγάλους για πρώτη φορά. Στην α΄ κατηγορία αγωνίστηκε για τρία χρόνια, έχοντας ως καλύτερο πλασάρισμα την 9η θέση το 1981. Το 1982 ο Κεραυνός μάζεψε 19 βαθμούς αλλά υποβιβάστηκε, αφού υστερούσε στην ισοβαθμία με τον ΑΠΟΠ.

Η επιστροφή ήρθε το 1988, ξανά ως πρωταθλητής β΄ κατηγορίας. Παρά την καλή παρουσία τη σεζόν 1988-89, όπου οι Στροβολιώτες μάζεψαν 21 βαθμούς, τερμάτισαν στη 14η θέση σε σύνολο 15 ομάδων, πέντε βαθμούς πίσω από τον 12ο Άρη που σώθηκε. Τότε ήταν που ξεκίνησε η καθίζηση, με τον Κεραυνό να πέφτει το 1992 μέχρι τη δ΄ κατηγορία και να αναστέλλει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι ερυθροκίτρινοι έριξαν το βάρος τους στην καλαθοσφαιρική ομάδα βάζοντας τέλος -προσωρινά όπως αποδείχτηκε- στην ποδοσφαιρική ιστορία του σωματείου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ