Δύο Ισπανοί σπάνε το ταμπού του γάμου μεταξύ γκέι αστυνομικών

Το ταμπού των γκέι αστυνομικών θέλησαν να σπάσουν δύο μέλη της εθνικής αστυνομίας της Ισπανίας που παντρεύτηκαν «δημοσίως» το περασμένο Σάββατο.

 


Article featured image
Article featured image

Δύο μέλη της εθνικής αστυνομίας της Ισπανίας παντρεύτηκαν το περασμένο Σάββατο, σηματοδοτώντας την πρώτη τελετή ατόμων του ιδίου φύλου από όργανα ασφαλείας - ή όπως λέει και η El Pais, η πρώτη που γίνεται δημοσίως στη χώρα.

Ο Chema και ο Jonathan, επισημοποίησαν μετά από πέντε χρόνια τη σχέση τους με όρκους. Η τελετή διεξήχθη στη σχολή ιππασίας της Ανδαλουσίας και τα δύο όργανα ασφαλείας εμφανίστηκαν φορώντας τις στολές τους.

«Δεν είμαστε οι πρώτοι οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι στην αστυνομία, έχουμε πολλούς φίλους που είναι επίσης γκέι εντός του σώματος», δήλωσε ο Chema σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Canal Sur Radio.

Σε άλλη συνέντευξη του αναφέρει πως με το γάμο τους δεν επιδίωξαν την προβολή, η οποία ήρθε μόνη της, αλλά ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα σε όσα ζευγάρια νομίζουν πως δεν μπορούν να παντρευτούν εξαιτίας της θέσης τους στην εργασία τους, όπως για παράδειγμα στην αστυνομία.

Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Ισπανία είναι νόμιμοι από το 2005.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ