«Θα βγάλει την Κύπρο από την κρίση»

Στολίδι για ολόκληρη τη Μεσόγειο που θα βγάλει την Κύπρο από την οικονομική κρίση θα είναι η μαρίνα της Αγίας Νάπας πιστεύει ο Δήμαρχος Καρούσος.

 


Article featured image
Article featured image

Αρχές Απριλίου αναμένεται να αρχίσουν τα έργα κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας, αφού υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα υπογραφούν τα συμβόλαια με την εργοληπτική εταιρεία η οποία θα κερδίσει την προσφορά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «η εκδήλωση ενδιαφέροντος για εξεύρεση εργοληπτικών εταιριών είχε μεγάλη επιτυχία αφού πέραν των 30 εταιρειών είχαν επιδείξει ενδιαφέρον».

Πρόσθεσε ότι «μετά από τη σχετική αξιολόγηση η εταιρεία «Μακρόνησος Μαρίνα Λτδ» επέτρεψε σε 12 εταιρείες να υποβάλουν προσφορά. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία για την υποβολή προσφορών από τις εν λόγω εταιρείες για την κατασκευή των λιμενικών έργων της μαρίνας. Στις 15 Φεβρουαρίου λήγει η ημερομηνία υποβολής των προσφορών οι οποίες θα αξιολογηθούν και το έργο θα κατοχυρωθεί στον καλύτερο προσφοροδότη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας τέλη Μαρτίου αναμένεται να υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια και αρχές Απριλίου θα αρχίσει το έργο το οποίο προσδοκεί όχι μόνο η Αγία Νάπα αλλά και ολόκληρη η Κύπρος».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο «αναμένεται ότι η έξοδος της Κύπρου από την οικονομική κρίση θα αρχίσει με την υλοποίηση της Μαρίνας της Αγίας Νάπας, αφού σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, υπολογίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει όφελος από το έργο πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «η μαρίνα της Αγίας Νάπας με την ολοκλήρωση της θα αποτελέσει ένα στολίδι όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για ολόκληρη την Μεσόγειο».

 

Βίντεο με το Master Plan της Makronisos Marina


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ