«Now Happiness» από τον Λευτέρη Μουμτζή

Ο Κύπριος τραγουδοποιός Λευτέρης Μουμτζής, γνωστός από τη δουλειά του με τους J.Kriste, Master of Disguise, Stelafi και Τρίο Τεκκέ, κυκλοφορεί αυτό το διάστημα τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο δίσκος ονομάζεται «Now Happiness» και ηχογραφήθηκε στην Κύπρο, στο στούντιο eleven63 με χρέη παραγωγού να εκτελεί ο ίδιος και ηχολήπτη τον Αντρέα Τραχωνίτη. Το μάστερινκ ανέλαβε στην Αθήνα ο Γιάννης Χριστοδουλάτος.

Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό δίσκο αποτελούμενο από δέκα τραγούδια. Με αυτή τη δουλειά ο Μουμτζής επιχειρεί μια πιο ακουστική και μινιμαλιστική προσέγγιση, δίνοντας περισσότερη σημασία στα τραγούδια και τις ιστορίες τους. Ένα άλμπουμ που κυλά από την αρχή μέχρι το τέλος με μια ήρεμη αρμονία αφήνοντας στον ακροατή μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας.

Στυλιστικά, τα κομμάτια δανείζονται στοιχεία από φολκ, τζαζ, ambient και κλασική μουσική. Ο Λευτέρης τραγουδά και παίζει κιθάρα, πιάνο και συνθεσάιζερ, ενώ ο Δημήτρης Χατζηζήσης χαρίζει κιθαριστικές πινελιές σε μερικά από τα κομμάτια. Έχουν παίξει, επίσης, οι Στέφανος Μελετίου (τύμπανα), Μικαέλα Τσαγγάρη (φωνητικά), Χρήστος Χατζηχρίστου (συνθεσάιζερ) και Βασίλης Μπαχαρίδης (bag drum).

Έχει ήδη προηγηθεί μια μικρή περιοδεία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο, όπου παρουσιάστηκε ζωντανά ο δίσκος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Γρεβενά, ενώ έρχονται και μερικές εμφανίσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

 



Το ομότιτλο κομμάτι (Now Happiness) είναι το πρώτο single από αυτή τη δουλειά, του οποίου το βίντεο έχει ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

 

Επικείμενες συναυλίες στην Κύπρο:

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, Vintage Espresso Bar, Πάφος

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, Σουσάμι, Λεμεσός

Για όλες τις συναυλίες η προσέλευση είναι στις 9 μ.μ.

Οδηγίες για το Θέατρο Δέντρο: Mετά τον αστυνομικό σταθμό Ομορφίτας, με κατεύθυνση προς το ΣΟΠΑΖ, το πρώτο στρίψιμο δεξιά ή από τον Αθηαινίτη προς τα LIDL στο πρώτο στρίψιμο αριστερά, στο τέρμα του δρόμου.

Πληρ. www.moumtzis.com / www.louvana.com.cy

Μαζί του στις συναυλίες θα είναι ο μουσικός Δημήτρης Χατζηζήσης στην κιθάρα, βιολί, φωνητικά και loops. Στη συναυλία της Λευκωσίας θα εμφανιστεί και η Βασιλική Αναστασίου σε ένα σόλο σετ με φωνητικά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ