Ασχολείστε με το έγκλημα στην Κύπρο;

Είστε δικηγόρος, δικαστής, ντετέκτιβ ή με τον άλφα ή βήτα τρόπο ασχολείστε τέλοσπάντων με το έγκλημα;

 


Article featured image
Article featured image

Εάν η απάντηση είναι καταφατική, τότε θα σας ενδιαφέρει να μάθετε πως σήμερα ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εγκληματολογίας (Cyprus Criminology Society).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανάγκη για δημιουργία ενός Συνδέσμου που να αποβλέπει στη συνένωση επαγγελματιών και προσοντούχων που ασχολούνται ενεργά με την έρευνα, διδασκαλία και πρακτική στον ευρύ τομέα της εγκληματολογίας οδήγησε στην ίδρυση του ΚΥ.Σ.Ε, μετά από πρωτοβουλία του Καθηγητή Ανδρέα Καπαρδή.

Σκοπός της ίδρυσης του ΚΥ.Σ.Ε., όπως αναφέρεται, είναι η αναβάθμιση του επιπέδου στους τομείς που αφορούν στο έγκλημα και στην ποινική δικαιοσύνη στην Κύπρο, καθώς και η συνεισφορά στην έρευνα στις Ποινικές Επιστήμες και στον εκσυγχρονισμό των συναφών υπηρεσιών του κράτους.

Ο Σύνδεσμος ευελπιστεί να δραστηριοποιηθεί στις εγκληματολογικές μελέτες, επιμορφώσεις και εκπαιδεύσεις, καθώς και να ενεργήσει ως καταλύτης για συνεργασία μεταξύ ατόμων και φορέων που ασχολούνται με τις ποινικές επιστήμες, προστίθεται.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, «ο Σύνδεσμος προσκαλεί όσους πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα και ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη να υποβάλουν αίτηση εγγραφής».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ