«Πολύχρωμο» χθες το τ/κ δημαρχείο της Λευκωσίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας

 


Article featured image
Article featured image

Στις 27 Ιανουαρίου το 2014, η λεγόμενη βουλή στα κατεχόμενα προέβη σε τροποποίηση του ποινικού κώδικα αποποινικοποιώντας την ομοφυλοφιλία.

Η αποποινικοποίηση υπήρξε αποτέλεσμα δημοσίων συζητήσεων που πραγματοποιούνταν για αρκετά χρόνια και μετά από σχετική κατάθεση αγωγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενάντια στην Τουρκία.

Για να τιμήσουν τη μέρα, δεκάδες οργανώσεις και οργανισμοί ύψωσαν τη σημαία του ουράνιου τόξου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Τουρκοκύπριος Δήμαρχος  της κατεχόμενης Λευκωσίας Mehmet Harmancı, ο οποίος σε σχετική κοινοποίηση δήλωσε:

«Θα αναρτήσουμε τη σημαία ώστε οι άνθρωποι αυτής της χώρας να νιώσουν ελεύθερα να εκφράσουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό χωρίς διάκριση. Τώρα μπορείτε να μας αποκεφαλίσετε ακόμη μια φορά …».

H Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου χαιρετίζει τις δράσεις των Τουρκοκύπριων και της ΛΟΑΤΙ κοινότητας και εκφράζει ακόμα μια φορά τη χαρά της για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ταυτόχρονα, εύχεται πως τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα θα γίνουν παράδειγμα για το πως τα ανθρώπινα δικαιώματα σε θέματα πέρα από το κυπριακό μπορούν να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας στο μέλλον, για όλους τους Κυπρίους.

Ήδη, σημειώνεται, η οργάνωση έχει εντείνει τις επαφές της με την τουρκοκυπριακή ΛΟΑΤΙ κοινότητα και αναμένει πως σύντομα θα πραγματοποιηθούν περισσότερες κοινές δράσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ