Η Νεφέλη χρειάζεται τη βοήθειά μας

Συνήθως, ως ομάδα, αποφεύγουμε να προβάλουμε τέτοιου είδους ειδήσεις, όχι γιατί είμαστε πολύ κυνικοί για να μας συγκινήσουν, αλλά επειδή θεωρούμε πώς τέτοιες περιπτώσεις και ειδικά όταν αφορούν παιδιά, θέλουν εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς.

 


Article featured image
Article featured image

Κάποιες φορές όμως, όπως αυτή, χαιρόμαστε που έχουμε τη δυνατότητα και την ευχέρεια μέσα από τη δουλειά μας να προβάλλουμε και να βοηθήσουμε έστω στο ελάχιστο μια οικογένεια που περνάει δύσκολα και ο μόνος τρόπος που έχει για να βοηθήσει το παιδί της να ζήσει, είναι να δημοσιοποιήσει την προσωπική της ιστορία, ελπίζοντας στα φιλάνθρωπα αισθήματα όλων μας.

Η Νεφέλη, 10 ετών, πάσχει από β'-ομόζυγο Μεσογειακή Αναιμία και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας για να μεταβεί στην Ιταλία, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, με δότη το μικρότερο αδερφάκι της.

Την ιστορία της Νεφέλης, δημοσίευσε το Ρεπόρτερ Online και η δημοσιογράφος Άντρη Κούννου, η οποία συναντήθηκε με τους γονείς του κοριτσιού, ξετυλίγοντας όλες τις πτυχές της ιστορίας τους.

Οι δύο γονείς, απευθύνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια, καθώς παρά το γεγονός ότι η επέμβαση και τα ενδονοσοκομειακά έξοδα της Νεφέλης και του δότη καλύπτονται από το Υπουργείο Υγείας, τα έξοδα παραμονής τον γονιών στο εξωτερικό και σε χώρους εκτός ξενοδοχείου δεν καλύπτονται και θα είναι αρκετά υψηλά.

Η εξαμελής οικογένεια, τα τελευταία 3 χρόνια προσπαθεί να επιβιώσει με τον πατέρα να είναι άνεργος οικοδόμος και την μητέρα να εργάζεται ως έκτακτη δημόσια υπάλληλος, με χαμηλά εισοδήματα.

Όπως αναφέρει η μητέρα στην Άντρη Κούννου, για να είναι δίπλα στην κόρη της θα χρειαστεί να πάρει άδεια άνευ απολαβών, για τουλάχιστον ένα χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι θα χαθεί και ο μοναδικός οικονομικός πόρος της οικογένειας κάτι που θα επηρεάσει τη διαβίωση και των υπόλοιπων παιδιών.

Η επέμβαση στην Ιταλία απαιτεί πολύμηνη παραμονή της Νεφέλης στο νοσοκομείο (Fondazione IME-MIH Foundation, Mediterranean Institute of Sickle CellAnemia, Policlinico Tor Vergata, Ρώμη) για χημειοθεραπείες, φαρμακευτική αγωγή, διατροφή και διαμονή κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες, για τις οποίες απαιτείται η συνεχής και καθημερινή υποστήριξη της μικρής, επτά μέρες τη βδομάδα για μέχρι και 9 μήνες, από τουλάχιστον δύο ενήλικες, ίσως και τρεις.  

Με την επιστροφή της Νεφέλης στην Κύπρο, θα απαιτηθεί η παραμονή της στο σπίτι για μέχρι και ένα χρόνο, με περαιτέρω θεραπευτική αγωγή και κατ’ οίκον φοίτηση για να μη χάσει το σχολικό έτος.

 

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά και να στηρίξουν την Νεφέλη και την οικογένεια της, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στους δύο λογαριασμούς που έχει ανοίξει η οικογένεια στην Τράπεζα Κύπρου και στην Ελληνική τράπεζα.

 



Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την οικογένεια για να προσφέρετε με όποιο τρόπο μπορείτε, στο 99356610 με τον Λάμπη Παναγιωτίδη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ