Ο 70χρονος Κύπριος που εξαπατήθηκε από την πολύ νεότερη σύντροφο του

Ο Α. Οδυσσέως μιλά για την περιπέτεια που έζησε με την κατά πολύ νεότερη σύντροφο του από τις Φιλιππίνες, η οποία όπως εξομολογείται στο «Περιοδικό» ήθελε να του φορτώσει το παιδί της και να του «φάει» λεφτά.

 


Article featured image
Article featured image

Μια ανθρώπινη ιστορία που ξετυλίγεται στο «Περιοδικό» 20 χρόνια πριν το 1996, με έναν ηλικιωμένο κύριο ο οποίος όπως ισχυρίζεται έψαχνε για συντροφιά και βρήκε τον μπελά του.

«Εκείνο που ζητούσα ήταν μια γυναικεία παρουσία στο σπίτι μου και τη ζωή μου». Ο θάνατος της γυναίκας του ήταν αφόρητος και αποτέλεσε το λόγο για να βάλει στη ζωή του την Tessie Santiago από τις Φιλιππίνες, την οποία γνώρισε μέσω του γραφείου σύναψης γάμων αλλοδαπών με Κύπριους. Το μόνο που κέρδισα απ’ αυτό το γάμο, ήταν άγχος, φασαρίες και μπερδέματα».


Ένα μήνα όμως μετά το γάμο άρχισε να μου ζητά μισθό. Της εξήγησα πώς εφόσον ήταν γυναίκα μου και όχι εργάτρια δεν μπορούσε να παίρνει μισθό. Έμεινε εκεί το θέμα, αλλά λίγο καιρό αργότερα ανακάλυψα ότι μου έκλεβε χρήματα. Άλλοτε διαπίστωνα ότι έλειπαν 40 λίρες, άλλοτε 60 λίρες.


Η ιστορία ξεκινά το 1993, όταν ο 70χρονος Α. Οδυσσέως αισθανόμενος ολοένα και περισσότερο την έλλειψη γυναίκας στη ζωή του, αποτάθηκε σε γραφείο εισαγωγής αλλοδαπών στην Κύπρο για εργασία ή και για τέλεση γάμου, για να του βρουν γυναίκα να παντρευτεί. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες έφθασε στην Κύπρο η 37χρονη τότε Tessie, μαζί με όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το γάμο.

«Επειδή δεν ήθελα να την έχω φιλενάδα, την παντρεύτηκα με πολιτικό γάμο στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς τον Γενάρη του 1994. Ένοιωσε αμέσως άνετα στο σπίτι, έμαθε να φροντίζει, να μαγειρεύει και να συμπεριφέρεται αρκετά καλά απέναντι μου. Τα παιδιά μου την αγκάλιασαν με αγάπη και την έκαναν να αισθανθεί αμέσως μέλος της οικογένειας.

Ένα μήνα όμως μετά το γάμο άρχισε να μου ζητά μισθό. Της εξήγησα πώς εφόσον ήταν γυναίκα μου και όχι εργάτρια δεν μπορούσε να παίρνει μισθό. Έμεινε εκεί το θέμα, αλλά λίγο καιρό αργότερα ανακάλυψα ότι μου έκλεβε χρήματα. Άλλοτε διαπίστωνα ότι έλειπαν 40 λίρες, άλλοτε 60 λίρες».


Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Οδυσσέως πώς δεν την έδιωξε όπως τον κατηγορούσαν τα Μέσα της εποχής


Συνεχίζοντας ο κ. Α., αναφέρει πώς όταν κατάλαβε τι γινόταν, μίλησε στη γυναίκα του, κι εκείνη παραδέχτηκε πώς παίρνει όντως λεφτά και τα στέλνει στην οικογένεια της στις Φιλιππίνες.

«Όταν παραδέχτηκε ότι το έκανε, αποφάσισα να στείλω στον πατέρα της 200 λίρες, ελπίζοντας πώς σταματήσει το κακό. Αλλά αυτή συνέχισε να κάνει το ίδιο. Επιπλέον χανόταν και δεν μου έλεγε με ποια άτομα ήταν. Μια μέρα που γύρισα σπίτι από τη δουλειά μου δεν την βρήκα στο σπίτι και αφού περίμενα για ώρες, πήγα στην αστυνομία να δηλώσω εξαφάνιση».

Το ίδιο απόγευμα, όπως λέει ο κ. Α. τον πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησε αν την θέλει πίσω στο σπίτι. Αυτή επέστρεψε και χωρίς εξηγήσεις έτρεξε βιαστικά στο δωμάτιο μας για να φυλάξει τα ρούχα που είχε πάρει φεύγοντας.

 

Η αποκάλυψη της εγκυμοσύνης

«Ξαφνικά άρχισε να παραπονιέται ότι ένοιωθε ζαλάδες και αναγούλες και μου ζήτησε να την πάρω σε κάποιο γιατρό για να την εξετάσει. Όταν πήγαμε ο γυναικολόγος μου βεβαίωσε πώς ήταν ήδη 4 μηνών έγκυος και ότι δεν μπορούσε να γίνει οτιδήποτε για τον τερματισμό της.

Τότε συνειδητοποίησα πώς επίτηδες δεν μου το είχε αποκαλύψει νωρίτερα, για να με φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων. Της εξέφρασα τις αμφιβολίες μου για την πατρότητα του παιδιού, τόσο λόγω της ηλικίας μου, αλλά και της ύποπτης συμπεριφοράς που είχε το τελευταίο διάστημα». 

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Οδυσσέως πώς δεν την έδιωξε όπως τον κατηγορούσαν τα Μέσα της εποχής, αλλά της είπε πώς ο ίδιος δεν ήταν διατεθειμένος σε τέτοια ηλικία να μπλέξει με μωρά και ευθύνες και πώς συμφώνησαν μαζί, να γεννήσει το μωρό στις Φιλιππίνες και να το δώσει στην παντρεμένη αδελφή της, που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά.

«Λίγο καιρό μετά που έφυγε για Φιλιππίνες, πήγα κι εγώ εκεί για να γνωρίσω την οικογένεια της και τον τρόπο που ζούνε. Πριν φύγω για Κύπρο, καταλήξαμε πώς μόλις γεννούσε θα επέστρεφε στην Κύπρο, και παράλληλα θα στέλναμε κάθε μήνα μια μικρή βοήθεια στην αδελφή της για το μωρό.

Όταν γέννησε με ειδοποίησε και εγώ πήγα να της κανονίσω τα εισιτήρια της επιστροφής. Η ίδια όμως ενημέρωσε το ταξιδιωτικό γραφείο και εμένα με επιστολή, πώς δεν επιστρέφει Κύπρο αν δεν της στείλω 500 δολάρια, ενώ ήθελε να φέρει μαζί της και το μωρό για να αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα, έτσι την είχε συμβουλέψει ο πρόξενος».

Η Tessie, σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέως αρνείτο επανειλημμένα να επιστρέψει αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματα της, με τον κ. Οδυσσέως να καταθέτει αγωγή διαζυγίου. «Τώρα και να θέλει να επιστρέψει, δεν τη δέχομαι γιατί έχουν κρυώσει εντελώς τα αισθήματα μου απέναντι της, μετά από όσα έγιναν».

Παράλληλα σχολιάζει και τον τρόπο με τον οποίο τον χειρίστηκαν τα Μέσα της εποχής, αφού τον παρουσίασαν ως ένα άκαρδο σύζυγο που έδιωξε τη γυναίκα του επειδή έμεινα έγκυος. «Κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, όπως δεν ευσταθεί και το γεγονός ότι έφερναν αντιρρήσεις τα παιδιά μου σε αυτή τη σχέση».

Ο Α. Οδυσσέως είχε 7 παιδιά και 18 εγγόνια και η Tessie είχε ενταχθεί κανονικά σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Όλη αυτή η περιπέτεια, με την κατά 30 χρόνια μικρότερη του, στοίχισε στον συμπατριώτης μας πάνω από 5000 λίρες, και τελικά έμεινε και πάλι μόνος, καταλήγει το ρεπορτάζ του «Περιοδικού».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ