Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού σε κερνάει γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου ανοίγει τις πόρτες του σε μια γιορτή γευσιγνωσίας, και οινογνωσίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου, 2016, από τις 11π.μ. μέχρι και τις 7μ.μ., στην αίθουσα ΣΤΟΑ, στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν διεθνείς σεφ, εγχώριες εταιρείες παραγωγής τροφίμων, εστιατόρια, βιοτεχνίες παραδοσιακών προϊόντων αλλά και ντόπιοι παραγωγοί.

Τέσσερις σεφ από Ουγγαρία, Νότιο Αφρική, Ιταλία και Γαλλία και ο Κύπριος σεφ Γιάννος Μότης θα ετοιμάσουν εθνικά πιάτα της χώρας από την οποία προέρχονται, τα οποία θα σερβιριστούν προς δοκιμή.

 



Οι ευφάνταστες δημιουργίες των σεφ θα είναι διαθέσιμες και σε ολόκληρες μερίδες για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα ολόκληρο πιάτο.

Ο Hillar Hunt, Σομελιέ και Διευθυντής του Ομίλου Τροφίμων και Κρασιού της Κύπρου, θα ετοιμάσει έναν εκτεταμένο χώρο οινογνωσίας με τοπικούς και διεθνείς οίνους.  

 



Το κυπριακό κρασί θα δώσει το παρόν του, με συμμετοχές από εκλεκτά οινοποιεία του τόπου μας, όπως το οινοποιείο Βουνί Παναγιά, Φικάρδου, Βασιλικόν (Κάθηκας - Πάφος), Κρασί Κυρ Γιάννη (Όμοδος), Σόδαπ Καμαντέρενα.  

Πλάι στα οινοποιεία, θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και γνωστές κάβες όπως οι Uncork Wine Stores και French Depot. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν και κρασιά από άλλες χώρες, όπως Αυστρία και Ιταλία.

Εκτός από την οινογνωσία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπιτικές μπύρες από το Beer Lab αλλά και να γνωρίσουν τη διαδικασία παρασκευής τους.



*Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Time Out Cyprus


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ