Θα θέλατε ένα παραμύθι με κεντρικό ήρωα το παιδί σας;

Ποιο παιδί δεν θα ενθουσιαστεί όταν θα συνειδητοποιήσει ότι επιτέλους έχει αποκτήσει ένα παραμύθι με το όνομά του, όπου μάλιστα βασικός ήρωας είναι το ίδιο;

 


Article featured image
Article featured image

Με τον ερχομό των δικών τους παιδιών-βαφτιστήρων στις ζωές τους, η Μαρία Καλλούσια και η Αγάθη Προδρόμου αμέσως αντιλήφθηκαν πόσο ξεχωριστά είναι τα παιδιά για αυτές, αλλά και κάθε άλλε γονιό σε αυτό τον κόσμο.

Παράλληλα σκέφτηκαν ότι ένα από τα πράγματα που μας καθιστούν μοναδικούς σαν άτομα είναι το όνομά μας. Έτσι, σιγά-σιγά έχτισαν την ιδέα μας που πήρε τελικά μορφή ως «Παραμυθονόματα».

Αυτό που κάνουν είναι φτιάχνουν παραμύθια για κάθε παιδί ξεχωριστά, μέσω του οποίου το παιδί μπορεί να ζήσει μια μαγική περιπέτεια βασισμένη στο όνομά του, όποιο και αν είναι αυτό.


Ποιο παιδί δεν θα ενθουσιαστεί όταν θα συνειδητοποιήσει ότι επιτέλους έχει αποκτήσει ένα παραμύθι με το όνομά του, όπου μάλιστα βασικός ήρωας είναι το ίδιο;


Αυτοτελείς ιστορίες δοσμένες με χιούμορ και φαντασία, αλλά και όμορφα μηνύματα να πηγάζουν μέσα από αυτές. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε το όνομα του παιδιού σας και σε μια βδομάδα -αφού τυπωθεί στο τυπογραφείο με την προσωπική αφιέρωση- το παραμύθι θα βρίσκεται στα χέρια του παιδιού σας, καθιστώντας το κεντρικό «ήρωα» της ιστορίας που θα διαβάσει.

 



 

Φτιάχνετε παραμύθια για όλα τα ονόματα, ακόμα και για την Ευτέρπη, την Ίριδα και τον Αγαμέμνονα που δεν είναι και τόσο συνηθισμένα;

Μα αυτός είναι και ο βασικός σκοπός μας! Όλα τα παιδιά μπορούν επιτέλους να έχουν στα χέρια τους το δικό τους παραμύθι μέσω του οποίου θα ζήσουν μια μαγική περιπέτεια βασισμένη στο όνομά τους, όποιο και αν είναι αυτό.

Ποιο είναι το πιο ασυνήθιστο όνομα παιδιού για το οποίο φτιάξατε παραμύθι;

Το όνομα Μαίανδρος! Είναι ένα όνομα που δεν ακούγεται συχνά στην Κύπρο. Αλλά και πάλι, μέσα από τις παραγγελίες που παίρνουμε, αντιληφθήκαμε πως πλέον οι νέοι γονείς δεν δίνουν ονόματα συνηθισμένα στα παιδιά τους. Φυσικά, εμείς πιστεύουμε πως το κάθε όνομα έχει τη δική του ομορφιά και μοναδικότητα, είτε αυτό είναι συνηθισμένο είτε πιο σπάνιο.

 



Με ποιο τρόπο σχηματίζεται το όνομα ενός παιδιού;

Για παράδειγμα η Μαρία ανάλογα με τα γράμματα που έχει το όνομά της θα συναντήσει τον Μάγο, τον Αρειανό, τον Ρινόκερο, το Ιγκουάνα και το Αρματίλλο. Ο κάθε χαρακτήρας θα δίνει το αρχικό του με σκοπό να σχηματιστεί το όνομα ΜΑΡΙΑ. Επίσης, με αρκετούς τρόπους παρουσιάζονται τα γράμματα του κάθε ονόματος, είτε μέσα από την εικονογράφηση είτε μέσω του κείμενού μας.


Δημιουργήσαμε γύρω στις 30 αυτοτελείς ιστορίες. Πρόκειται για ευφάνταστες και χιουμοριστικές περιπετειούλες. Προσπαθήσαμε μέσα από την κάθε μια να πηγάζει ένα όμορφο και μοναδικό μήνυμα.






Πέραν από το όνομα, μπορείτε στην ιστορία να συμπεριλάβετε και κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του παιδιού, ίσως μετά από ειδική εισήγηση κάποιου γονιού;

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του παραμυθιού μας είναι η προσωποποίηση. Ο τίτλος, ο οποίος είναι και αυτός προσωποποιημένος, θα περιέχει το όνομα του παιδιού. Επίσης, θα δίνεται η ευκαιρία να γίνεται μια προσωπική αφιέρωση η οποία θα συμπεριλαμβάνεται κι’ αυτή στο βιβλίο. Στο μέλλον, θα θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερους ήρωες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, για να δώσουμε την ευκαιρία στο κάθε παιδάκι να ζήσει αυτή την περιπέτεια με τον ήρωα της επιλογής του!

Είναι κάποια ωραία (ή συγκινητική) ιστορία σε σχέση με κάποιο όνομα ή κάποιο παιδάκι που αξίζει να τη μοιραστείτε μαζί μας;

Πιστεύουμε πως οτιδήποτε αφορά τον κόσμο των παιδιών είναι όμορφο, δημιουργικό και συγκινητικό. Εδώ κι’ ένα μήνα που κυκλοφορούν τα βιβλία μας έχουμε καταλάβει με πόση αγάπη αγκαλιάζουν οι συγγενείς και οι φίλοι, τα παιδιά. Μας συγκινεί όχι μόνο η ανάγνωση των αφιερώσεων που λαμβάνουμε αλλά και το ότι έχουμε την τύχη να γινόμαστε δέκτες της αγάπης όχι μόνο προς τα παιδιά αλλά και προς τα βιβλία.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε πως μέσω των παραμυθιών μας στηρίζουμε τη συγκινητική προσπάθεια που καταβάλλει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, μια ευχή» για να βοηθήσει τα παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο κι άλλες συναφείς παθήσεις. Μέρος των εσόδων μας θα διατεθεί στο Σύνδεσμο.


Γινόμαστε δέκτες της αγάπης, όχι μόνο προς τα παιδιά αλλά και προς τα βιβλία.




 

Τι είδους μηνύματα περνάτε μέσα από τα παραμύθια σας;

Δημιουργήσαμε γύρω στις 30 αυτοτελείς ιστορίες. Πρόκειται για ευφάνταστες και χιουμοριστικές περιπετειούλες. Προσπαθήσαμε μέσα από την κάθε μια να πηγάζει ένα όμορφο και μοναδικό μήνυμα, όπως για παράδειγμα της αλληλοβοήθειας, της φιλίας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, περιβαλλοντικά μηνύματα κ.α.

Πόσο ενθουσιάζονται τα παιδάκια όταν παίρνουν παραμύθια με το όνομά τους πάνω σε αυτά;

Από τα σχόλια που έχουμε λάβει μέχρι τώρα, έχουμε καταλάβει πως τα παιδιά ενθουσιάζονται στην ιδέα πως επιτέλους αποκτούν ένα παραμύθι που ο βασικός ήρωας είναι αυτοί! Αρκετοί γονείς μάς έχουν περιγράψει την χαρά με την οποία οι μικροί μας φίλοι αντικρύζουν το όνομά τους στον τίτλο και πόσο χαίρονται όταν διαβάζουν την ιστορία τους.

Πως προέκυψε η ιδέα για την «επιχείρηση»;

Με τον ερχομό των δικών μας παιδιών στην οικογένεια. Η Μαρία με την βαφτιστήρα της, την αξιαγάπητη Κρίστια κι η Αγάθη με τον λατρεμένο της γιο Κυριάκο. Αμέσως αντιλήφθηκαμε πόσο ξεχωριστοί είναι για μας!  Καταλάβαμε πως, όπως για εμάς είναι τόσο σημαντικά τα παιδιά μας και θέλουμε να τους προσφέρουμε ό,τι πιο μοναδικό υπάρχει στον κόσμο, έτσι συμβαίνει με όλους τους γονείς/νονούς κτλ. Και σκεφτήκαμε ότι ένα από τα πράγματα που μας κάνουν μοναδικούς σαν άτομα είναι το όνομά μας. Έτσι, σιγά σιγά χτίσαμε την ιδέα μας που σήμερα πήρε μορφή και όνομα -«Παραμυθονόματα».

Πόσα παραμύθια πουλήσατε μέχρι σήμερα;

Κυκλοφορήσαμε Οκτώβριο και έχουμε ήδη 200 παραγγελίες. Οι πρώτες παραγγελίες έχουν ετοιμαστεί δειλά-δειλά και έχουν παραδοθεί.

 


Mέσα από τις παραγγελίες που παίρνουμε, αντιληφθήκαμε πως πλέον οι νέοι γονείς δεν δίνουν ονόματα συνηθισμένα στα παιδιά τους. 


Τα τυπώνετε κανονικά σε τυπογραφείο;

Ναι, αν και η ιδιαιτερότητα του παραμυθιού μας κάνει κάπως δύσκολη την εκτύπωση και το δέσιμό του. Αυτή είναι και η ομορφιά του όμως! Κάθε μέρα είμαστε σε επικοινωνία με το τυπογραφείο μας για να βεβαιωνόμαστε ότι όλα τα ονόματα εκτυπώνονται σωστά μαζί με τη σχετική προσωποποιημένη αφιέρωση. Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον βιβλιοδέτη μας με τον οποίο συνεργαζόμαστε άψογα και ο οποίος δείχνει αρκετή υπομονή!

Πόσες μέρες χρειάζονται για ένα παραμύθι από τη μέρα της παραγγελίας;

Ειδικά τώρα που είναι αρχές χρειαζόμαστε γύρω στις 7 ημέρες.  Μετέπειτα όμως που θα έχουμε ένα μεγάλο αριθμό ονομάτων έτοιμο, θεωρούμε πως η παραλαβή του παραμυθιού θα κυμαίνεται στις 3-4 μέρες.

Πόσο στοιχίζει κάθε παραμύθι;

Το παραμύθι μας στοιχίζει 25 ευρώ ανεξάρτητα από το όνομα του παιδιού. Υπάρχει ειδική έκπτωση εάν η παραγγελία είναι περισσότερή από ένα βιβλία.

Σε περιπτώσεις μεγάλης παραγγελίας, όταν για παράδειγμα ένα παιδάκι θέλει να δώσει στα παιδιά-καλεσμένους του στα γενέθλιά του ένα παραμύθι με το όνομά τους, υπάρχει δυνατότητα για μια καλύτερη τιμή;

Σίγουρα, όταν μιλάμε για παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων, τα παραμύθια θα δίνονται σε πιο καλές τιμές.



Βρείτε μας στο Facebook: Παραμυθονόματα, μέσω email: info@paramithonomata.com ή στην ιστοσελίδα: www.paramithonomata.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ