Έρχεται ο χειμώνας απότομα στο νησί

Από καλοκαίρι, ο καιρός αλλάζει άρδην και πάμε σε χειμώνα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό αναφέρουν οι προβλέψεις του Έρικ Κίτα.

Συγκεκριμένα όπως λέει ο ίδιος εδώ και 10 μέρες, ο αντικυκλώνας που θα βρίσκεται στην δυτική Ευρώπη τις τελευταίες μέρες του μήνα ο οποίος κινείται προς  τη κεντρική Ευρώπη θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και χαμηλά συστήματα κακοκαιρίας την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Μέχρι τότε θα επικρατεί καλός και θερμός καιρός για την εποχή.

Αύριο ο καιρός συνεχίζει να είναι αίθριος και θερμός για την εποχή. Την περιοχή θα επηρεάζει ισχυρό δυτικό ρεύμα ανέμου. Οι θερμοκρασίες θα είναι 2 έως 4 βαθμοί πάνω από το κανονικό, 29 στο εσωτερικό, 27 έως 29 στα παράλια και 16 στην χιονίστρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι παρόμοιος με αύριο, η θερμοκρασία σημειώνει πτώση κατά περίπου 2 βαθμούς. Την Τρίτη αναμένεται να μας επηρεάσει βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά  με συνοδεία ψυχρού μετώπου. Ο καιρός αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες σε όλο το νησί. Σε κάποιες περιπτώσεις οι καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνδέονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανών χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση. Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες και το βράδυ.

Τις αυγινές ώρες στην περιοχή Τροόδους, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να έχουμε και την πρώτη χιονόπτωση.

Την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στο Τρόοδος θα πέσουν ακόμα λίγα χιόνια. Ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή θα κυμαίνεται στους 10 βαθμούς πιο κάτω από σήμερα. Νέα κακοκαιρία φαίνεται να μας επηρεάζει ξανά μετά από λίγες μέρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ