Μεσογειακός κυκλώνας κατευθύνεται στην Κύπρο με έντονα φαινόμενα

Απότομη αλλαγή του καιρού, με μεσογειακό κυκλώνα να έχει κατεύθυνση την Κύπρο από την Κρήτη, διακρίνει το kitasweather.com μέσα από τις δορυφορικές εικόνες που μεταδίδει.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει αυτή τη στιγμή ο κυκλώνας επηρεάζει την Κρήτη με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχές και κινείται προς την ανατολική μεσόγειο.

Ο κυκλώνας καθώς θα περάσει από πιο παγωμένα νερά στην περιοχή του Αιγαίου θα εξασθενίσει, αλλά πλησιάζοντας την περιοχή μας όπου τα νερά είναι πιο θερμά βαθαίνει και πάλι.

Το νησί μας θα επηρεαστεί απόψε γύρω στα μεσάνυχτα, αρχικά από τα δυτικά αλλά σύντομα αναμένεται να επηρεαστούν όλες οι περιοχές και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι αύριο το μεσημέρι περίπου.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι οι πολύ έντονες βροχές και οι καταιγίδες. 

Τοπικά θα έχουμε και πλημμύρες, αφού η βροχόπτωση σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπερνά τα 50mm ανά τρίωρο.

Οι περισσότερες βροχές αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά, αλλά θα είναι πολύ ικανοποιητικές και στις υπόλοιπες περιοχές. Η συνολική βροχόπτωση θα κυμανθεί από 30mm, έως 80mm χωρίς να αποκλείεται τοπικά να είναι ελαφρώς περισσότερη ή λιγότερη.

Συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη του καιρού στο kitasweather.com. Σύντομα θα εκδοθούν και σχετικές προειδοποιήσεις.

 

Η μετερεωλογική υπηρεσία Κύπρου εντούτοις εμφανίζεται πιο καθησυχαστική, επιβεβαιώνοντας παρόλα αυτά τις προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες:

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια, ενώ προοδευτικά αναµένεται να επηρεάσουν περισσότερες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ ενώ τοπικά σε καταιγίδα µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα ανατολικά, ταραγµένη στα νότια και µέχρι κυµατώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ